Prins Henriks kiste fik påkastet jord fra både Marselisborg og Cayx

Kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen kastede jord fra Marselisborg og Cayx på prins Henriks kiste.

Kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen kaster jord på Prins Henriks kiste.

Den jord, som kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen kastede på prins Henriks kiste under tirsdagens bisættelse, stammer fra parken omkring Marselisborg Slot og vinmarkerne ved regentparrets franske vinslot, Château de Cayx.

Det oplyser kongehuset.

I 1967 fik prinsesse Margrethe som tronfølger og prins Henrik overdraget Marselisborg Slot af kong Frederik IX. Regentparret har benyttet slottet i Aarhus som sommerresidens og har ofte holdt jul på slottet.

I 1974 købte dronning Margrethe og prins Henrik vinslottet Château de Cayx. Slottet blev restaureret, og de genoptog vinproduktionen. Château de Cayx kan spores tilbage til 1300-tallet. Da sikrede slottet kontrollen med floden Lot.

Få kilometer fra barndomshjemmet

Cayx ligger få kilometer fra prins Henriks barndomshjem.

Erik Norman Svendsen foretog jordpåkastelsen, som den sidste kirkelige handling i bisættelsen, inden prinsens kiste blev båret ud.

- Henrik, prins af Danmark, af jord er du kommet, til jord skal du blive, af jorden skal du igen opstå, sagde Erik Norman Svendsen.

Mens kirkeklokkerne ringede, og Batteriet Sixtus på Holmen affyrede en sidste sørgesalut for prins Henrik, tog den nærmeste familie en sidste privat afsked med prinsen.

Herefter blev kisten båret ud til den ventende rustvogn.

Tidligere udsendte officerer bar kisten ud

Ti rødklædte officerer fra Den Kongelige Livgarde, der har stået vagt om prinsens båre, bar kisten ud. De er alle tidligere udsendte og bar også kisten ind i Christiansborg Slotskirke i fredags.

Mens kisten roligt blev lempet ind i den sølvgrå rustvogn, så dronning Margrethe, børn, svigerbørn og børnebørn til.

De stod ved indgangen til Christiansborg Slotskirke. Alle var klædt i sort, og dronning Margrethe bar sort slør.

En æresvagt med repræsentanter fra hæren, søværnet og flyvevåbnet stod på fortovet på den anden side af Christiansborg Slotskirke. Musikkorpset spillede "Prins Henriks Honnørmarch", mens klokkerne ringede.

/ritzau/