Prins Joachim: Det er en stor og lykkelig dag

På et pressemøde på Amalienborg fortalte prins Joachim, at han og hans forlovede Marie Cavallier endnu ikke har bestemt, hvornår eller hvor de skal giftes.

Prins Joachim og Marie Cavalier mødtes til et privat jagtselskab, men det var ikke kærlighed ved første øjekast. (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)

- Jeg er sikker på, at det ikke kommer bag på mange af jer, men for os er det en stor ting, det sagde en strålende lykkelig prins Joachim, da han bød velkommen til dagens pressemøde, som blev holdt i Christians VIII's Palæ på Amalienborg.

Marie Cavalliers forlovelsesring er lavet af guldsmeden Mette Rosgaard, som er kendt for sine girafm?nstrede h?ndlavede unikaringe. Prins Joachim har v?ret med til at designe denne, som har rubin, diamant og safir stene - svarende til det franske flags farver.

Det første spørgsmål til prins Joachims nye forlovede, Marie Cavallier, lød:

Foretrækker de at få deres navn udtalt på fransk eller dansk, når De skal tituleres prinsesse Marie?

Vil lære sig dansk

Til det svarede hun, at hun var glad for begge udtaler.

Hun fortalte også, at hun på forhånd ikke vidste så meget om Danmark, og at hun i første omgang nok vil se sin rolle som husmor på Schackenborg, og at hun først flytter ind efter brylluppet, som fortsat ikke er fastlagt.

Marie Cavallier og Prins Joachim fortalte, at mødet mellem prins Joachims to børn og hans kommende hustru er gået rigtig godt.

MediaLinks:

Samtidig gav parret udtryk for, at de meget gerne vil have børn en dag.

Marie Cavallier, som er fransk, er endnu ikke begyndt at modtage undervisning i dansk, men hun er klar over, at det er et vanskeligt sprog at lære.

Mødtes i 2002

De to fortalte også til pressemødet, at de mødtes den allerførste gang ved en jagtfest i efteråret 2002.

Dengang hilste de dog udelukkende på hinanden. De dybere følelser opstod ifølge prins Joachim først i løbet af foråret 2005.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53295162a11f9d0c6c2a843a