Prins Joachim er udskrevet fra hospitalet

Prins Joachim blev udskrevet fra hospitalet i Toulouse i går, oplyser Kongehuset.

Prins Joachims helbred er forbedret så meget, at han er blevet udskrevet. (Arkiv) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Prins Joachim blev i går udskrevet fra Universitetshospitalet i Toulouse, Frankrig, hvor han forrige uge blev opereret for en blodprop i hjernen.

- Det er nu lægernes vurdering, at prinsens helbred er forbedret i en sådan grad, at hans kongelige højhed kan udskrives, og prins Joachim opholder sig nu på Château de Cayx. Det er fortsat familiens ønske, at prinsen får den fornødne ro til at komme sig helt, skriver kongehuset.

Prinsen holdt ferie på kongefamiliens vinslot, Château de Cayx, i Sydfrankrig, da han sent den 24. juli blev ramt af en blodprop.

Kort før prinsens indlæggelse var familien samlet for at fejre fødselsdag for prins Felix, der står til højre for sin far. Ved siden af står storebror Nicolai med armen om deres mor, grevinde Alexandra. Til venstre for Joachim er det prinsesse Marie - forrest deres to børn, Athena og Henrik. (© Kongehuset)

Hastet til Toulouse

I første omgang blev prinsen indlagt på et lokalt hospital i byen Cahors, der ligger cirka 20 minutters kørsel fra slottet. Senere blev han dog hastet videre til universitetshospitalet i Toulouse i ambulance, hvor han blev opereret.

Kongehuset skriver i pressemeddelelsen, at prins Joachim og prinsesse Marie gerne vil takke det involverede hospitalspersonale for et professionelt forløb.

Efter planen skulle prins Joachim tiltræde en stilling som Danmarks forsvarsattaché i Paris 1. september.

Kongehuset har endnu ikke meldt ud, om sygdommen får betydning for ansættelsen.

Facebook
Twitter