Prins Joachim og familie 'ser frem til ny tilværelse' langt fra Danmark

Joachim skal være forsvarsindustriattaché på den danske ambassade i Washington.

Prins Joachim og prinsesse Marie med børnene Nikolai, Felix, Henrik og Athena, som har fået frataget sig deres titler som prinser og prinsesse (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix). (Foto: © Philip Davali, Ritzau Scanpix)

Det er med glæde, at prins Joachim skal bytte tilværelsen i Paris ud med et nyt liv i USA.

Det siger han, efter det tidligere på dagen blev meldt ud, at han skal være forsvarsindustriattaché i USA.

- Min familie og jeg ser frem til vores kommende tilværelse i Washington.

Fra 1. september tiltræder prins Joachim den nye stilling på Den Danske Ambassade i Washington D.C., som er for tre år med mulighed for forlængelse.

Familien flytter til Washington D.C. i løbet af sommeren 2023.

Fire år i Paris

Joachim har indtil nu været udstationeret på den danske ambassade i Paris som forsvarsattaché.

- Det har været et privilegium at være udsendt for Danmark for at fremme danske interesser i Frankrig. Nu retter vi fokus mod Amerika, hvor jeg skal bidrage til Danmarks transatlantiske samarbejde på det forsvarsindustrielle område, siger prins Joachim.

  • En forsvarsattachés opgave er at være Forsvarets forlængede arm i det pågældende land.

  • Attachéen er blandt andet kontaktperson mellem Danmark og værtslandets forsvar og holder danske myndigheder orienteret om aktuelle militære og forsvarspolitiske udviklinger.

  • Forsvarsattachéerne spiller også en central rolle i forhold til at åbne døre og skabe kontakter for den danske forsvarsindustri i udlandet.

  • Kilde: Forsvarsministeriet.

Prins Joachim flyttede for fire år siden til Frankrig sammen med prinsesse Marie og parrets to børn.

Her gennemførte han en militæruddannelse på École Militaire, der er Frankrigs højst rangerende militære uddannelsesforløb.

Efter uddannelsen blev både prinsen og prinsessen tilknyttet Danmarks ambassade i Paris som henholdsvis forsvarsattaché og Særlig Kulturrepræsentant.

Joachim har gennemførte han en militæruddannelse på École Militaire, der er Frankrigs højst rangerende militære uddannelsesforløb (Foto: Mads Nissen).