Prins Joachim, prinsesse Marie og deres børn er vendt hjem til Danmark

Parrets søn, prins Henrik, er blevet testet negativ for coronavirus på Rigshospitalet.

Prins Joachim og Prinsesse Marie samt deres børn, Prins Henrik og Prinsesse Athena, kom i går hjem til Danmark. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Prins Joachim og prinsesse Marie er sammen med børnene prins Henrik og prinsesse Athena vendt hjem til Danmark fra deres ophold i Frankrig.

Det meddeler Kongehuset i en pressemeddelelse.

Her oplyses det, at familien kom hjem til Danmark i går, da prins Henrik skulle undersøges på Rigshospitalet for vejtrækningsproblemer i forbindelse med asmatisk bronkitis.

Ved samme lejlighed blev prins Henrik testet for smitte med coronavirus. Testen var negativ.

Prins Henrik har gennem flere år været til regelmæssig kontrol på Rigshospitalet for asmatisk bronkitis, og familien fandt det derfor mest betryggende at rejse hjem fra Frankrig, for at lade sønnen blive undersøgt i velkendte rammer.

Hele familien opholder sig nu på Amalienborg i København.

Mens kronsprins Frederik og kronprinssse Mary vendte hjem til Danmark sammen med deres børn for over en uge siden fra deres ophold i Schweiz, så var det prins Joachim og prinsesse Maries intention at blive i Frankrig, da prins Joachim ellers måtte afbryde sin militæruddannelse i landet.

Omstændighederne i forhold til prins Henriks sygdom har altså så nu gjort, at parret alligevel har vurderet det bedst at rejse hjem til Danmark.