Prinseparrets præst vidste skilsmisse var på vej

Kongelig konfessionarius Christian Thodberg, der viede Joachim og Alexandra, vidste, at skilsmisse var under opsejling.

Kongelig konfessionarius Christian Thodberg, der i sin tid viedeprins Joachim og prinsesse Alexandra, er berørt over, at parret nuhar besluttet at lade sig skille. Men skilsmissen kommer ikke somen overraskelse for ham.

I maj 2004 viede han, sammen med biskop Erik Normann Svendsen,kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Han har døbt prins Nikolai og prins Felix. Han harkonfirmeret både kronprins Frederik, prins Joachim og prinsesseAlexandra inden hendes bryllup.

ChristianThodberg har været kgl. konfessionarius siden 1975.

Konfessionarius er latin og betyder egentlig skriftefader. Denkongelige konfessionarius Christian Thodberg er dronningenspersonlige sjælesørger og kongefamiliens egen præst.Kgl. konfessionarius

- Jeg er fuldstændig klar over, hvad der er ved at ske, sigerChristian Thodberg til Ritzau.

- Men jeg er så nært knyttet til parret, at jeg ikke agter atkomme med nogle kommentarer i den anledning, tilføjer han.

Vil ikke fortælle om årsagen

Christian Thodberg viede i 1995 prins Joachim og prinsesseAlexandra i Frederiksborg Slotskirke. Dengang var hans ord tilparret, at de skulle blive ved med at være glade og holde fast iden lykke, de havde fundet.

Hvad der er den dybere årsag til bruddet mellem de to, ønskerChristian Thodberg ikke at komme ind på.

- Som kongehusets præst og sjælesørger ved jeg jo en hel masse,men ifølge loven er det forbudt for en præst at sige noget om, hvadder siges til ham under sådanne forhold, siger ChristianThodberg.

Facebook
Twitter