Prisvinder: Det er ikke så fint at tegne

Jakob Martin Strid er overrasket over at få Kronprinsparrets Kulturpris: Det er ikke så fint at tegne.

(Foto: Christian Als © Scanpix)

Børnebogsforfatteren Jakob Martin Strid havde ikke regnet med, at han skulle hædres med Kronprinsparrets Kulturpris 2012.

- Tusind tak, først og fremmest til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary for den her pris. Jeg så den ikke lige komme. Jeg er beæret og en anelse overvældet - især når jeg ser, hvem der har fået prisen de foregående år.

Sådan sagde en berørt prisvinder lørdag aften, efter at have fået overrakt prisen i Koncertsalen Alsion i Sønderborg.

Ikke så fint

- Jeg synes ikke altid, det er så fint at sidde og tegne, men så er det jo godt, at vor kommende konge og dronning kan minde mig om det. Jeg skal gøre mit bedste for at fortjene prisen og forsøge at lave nogle flere - forhåbentlig gode - bøger, sagde han.

- Og så vil jeg gerne sige tak til venner og familie og mit forlag, og sidst men ikke mindst - tak til jer, der læser bøgerne. Tusind tak for prisen.

Med Kronprinsparrets Kulturpris 2012 følger en check på en halv million kroner og et kalejdoskop skabt af den tidligere vinder af Kulturprisen, den islandske kunstner Olafur Eliasson, som blandt andet er kendt for at have skabt Your rainbow panorama i Aarhus.

Tidligere hædret

Selv om Kronprinsparrets Kulturpris kom bag på ham, så er det ikke første gang Jakob Martin Strid bliver hædret for sin kunst.

I 2001 fik han Dan Turèll Prisen for sin tegneserie Strid i Politiken, der for alvor gjorde Jakob Martin Strid kendt.

Senere er han blevet tildelt både Statens Kunstfonds treårige stipendium og Søren Gyldendals Studierejselegat.

/ritzau/