Privat borger fik el-regning for hele byens belysning

Borgerne i Serridslev måtte undvære lys i gadelamperne i over to uger.

Borgerne i Serridslev har ikke haft lys i lygtepælene i februar.

Februar er en af årets mørke måneder, men i Serridslev nord for Horsens har der alligevel været mørkere end normalt i den seneste tid.

I over to uger har der ikke været gadebelysning, og det har været det store samtaleemne i den lille landsby.

Ved en fejl er elregningen nemlig blevet sendt til en lokal borger, som af gode grunde ikke havde lyst til at betale for hele byens belysning, skriver Århus Stiftstidende.

Beboerne i Serridslev har kontaktet kommunen gentagne gange siden starten af februar, men indtil nu har der været bælgravende mørkt, når hunden skulle luftes ved aftentide.

- Vi kan se, der har været 25-30 henvendelser via 'Giv et praj' (ordning, hvor borgere kan give kommunen besked om problematiske trafikforhold, red.) til Horsens Kommune. Men vi har ikke fået nogen tilbagemelding, siger Dennis Ulrich, der bor i Serridslev, til Århus Stiftstidende.

Regning sendt til privat husstand

Nu har kommunen dog fundet fejlen.

Problemet er opstået, efter landsbyen har fået renoveret gadebelysningen, og ved en fejl er regningen blevet sendt til en privat husstand, oplyser afdelingschef ved affald og trafik ved Horsens Kommune, Allan Lyng Hansen.

- Vi har i den forbindelse også fået lavet en ny installation og fået sat en ny måler op derude. Måleren står ud for en adresse på Serridslevvej. Det ser ud til, at man ved en fejl har fået meldt måleren til ejendommen, hvor den står. Regningen for belysning er derfor blevet sendt til den pågældende ejendom, og jeg kan godt forstå, at ejeren ikke vil betale for belysning gennem Serridslev. Så derfor er regningen ikke betalt - og vi har aldrig set en regning på kommunen, siger Allan Lyng Hansen.

Gadebelysningen kom tilbage igen i Serridslev onsdag aften.

Facebook
Twitter