Det koster mellem 1400 og 2400 kroner for patienterne, når privatlæge Tue Christoffersen eller en af hans kolleger kommer hjem til dem.
Men på trods af at privatlægen koster penge, oplever Tue Christoffersen, der er indehaver af privatlægen.dk, en stigning i antallet af henvendelser.
- Flere og flere ringer til os. Vi ligger nu sammenlignet med sidste år 30 procent over, siger han.
Og det er ikke kun ham, der oplever en stigning. Flere andre private sundhedsudbydere - både læger, sygeplejersker, sundhedsplejersker og jordemødre, som DR Nyheder har talt med, melder også om en stigende interesse.
- Vores fornemmelse er, at der kommer flere og flere henvendelser, fordi folk ønsker en højere grad af bekvemmelighed. Det vil sige medbestemmelse, siger Tue Christoffersen og fortsætter:
- Folk kan jo ringe til os og sige, at de gerne vil have en læge hjem, og at lægen skal komme om to timer. Og den ydelse og den vare, kan vi godt levere.
Ligesom en låsesmed
Privatlægen, der har eksisteret siden 2007, er langt fra den eneste private sundhedsudbyder, der er kommet til i løbet af de seneste 10 år. Ifølge CVR-registeret åbnede 16 private virksomheder, der tilbød sundhedspleje, hjemmesygepleje og jordemødre i 2005. Ti år senere - i 2015 - åbnede der 42 virksomheder.
Flere eksperter har udtrykt bekymring for, om private sundhedstilbud som Tue Christoffersen er med til at skabe mere ulighed i samfundet. Men det mener Tue Christoffersen ikke er så enkelt at svare på:
- Man kan sige, at det i hvert fald ikke er vores ambition. Vi tilbyder en vare, som folk kan vælge at betale for eller ej. Det er fuldstændig ligesom, hvis man ringer til en låsesmed.
Han understreger, at han og lægekollegerne besøger mange forskellige typer patienter.
- Når folk ringer til os, så har de gjort sig klart, at de gerne vil betale nogle penge for at få en læge hjem. Det gør jo selvfølgelig, at man kan forvente, at der er en socioøkonomisk skævvridning, men det er ikke det, vi oplever, siger Tue Christoffersen.
Bekymrede for deres børn
Privatlægerne oplever i stedet, at folk prioriterer det ud fra hvor syge, de er, og ud fra hvor bekymrede de er for deres børn.
- Så vil folk gerne prioritere den udgift, siger han.
Privatlægen rykker typisk ud til patienter med hoste, feber, influenza og mave- og ørepine, fortæller Tue Christoffersen.
- Det er i virkeligheden det samme symptombillede, som man ser andre steder i sundhedsvæsnet, siger han.
Ifølge en måling, som Epinion har lavet for DR Nyheder splitter det danskerne, at der er kommet flere private sudhedsudbydere til.
Lidt mere end en tredjedel - 34 procent - er positivt indstillede, mens en anden tredjedel mener, at udviklingen er dårlig for velfærdssamfundet, viser målingen.
DR1 sætter i aften fokus på ulighed i sundhed, når det andet afsnit af dokumentarserien ’En syg forskel’ bliver sendt klokken 20:45.