Private danskere vil trykke venlig flygtningeannonce i Libanon

En flok danskere har taget regeringens flygtningeannonce og tilføjet rød håndskrift - den skal trykkes i libanesiske aviser.

  • Affotografering af den libanesiske avis Alssafir d.7. September 2015 med annonce indrykket af den danske regering. Se modannoncen nede i selve artiklen. (Foto: Nabil Mounzer © Scanpix)
  • Her ses modannoncen, der skal trykkes i de libanesiske aviser.
1 / 2

Som et modtræk til den annonce, regeringen mandag indrykkede i fire libanesiske aviser, arbejder en gruppe private danskere nu på at indrykke deres egen annonce.

Den private annonce skal trykkes i de samme libanesiske aviser - og vil gøre brug af den samme annonce, som regeringen valgte at trykke, plus noget rødt håndskrevet skrift, hvor på der står:

- PS! Undskyld for den fjendtlighed, der er skrevet om flygtninge her. Som helt almindelige danskere sender vi vores sympati og medfølelse over for alle, der flygter fra krig og undertrykkelse. #Peoplereachingout

Teksten i annoncen er skrevet på engelsk.

Her ses modannoncen, der skal trykkes i de libanesiske aviser.

Mange støtter ikke regeringens politik

I regeringens annonce fortælles det, at reglerne for flygtninge er strammet. Blandt andet at de sociale ydelser til nyankomne er beskåret med op til 50 procent, og at det ikke vil være muligt at få familiesammenføring i det første år.

Susan Sleman Osbech er en af personerne bag. Hun brød sig bestemt ikke om regeringens annonce - derfor har hun og en flok andre danskere taget initiativ til modannoncen.

- Vi vil fortælle, at der er mange, som ikke støtter det, som regeringen skrev i deres annoncer, siger hun til DR Nyheder.

Blandt de, der står bag modannoncen, er ifølge Dagbladet Politiken skribent Lotus Turell, Ilia Swainson og Gry Hebeltoft Ravn. Det er reklamemanden Frederik Preisler, der har udformet annoncen.

Må tage skraldet for genbrug af annonce

Jeres annonce bygger jo på den fra Integrationsministeriet - må I bare tage den og bruge den?

- Nu har vi i hvert fald gjort det, og så må vi jo tage skraldet, siger Susan Sleman Osbech.

Lige nu samles der penge ind til at få annoncen trykt. Der skal bruges 200.000 kroner. Susan Sleman Osbech forventer dog, at pengene allerede kan være indsamlet inden for en uge - og annoncerne vil blive trykt umiddelbart derefter.

DR Nyheder arbejder på at indhente en kommentar fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.