Private efterforskere leder efter bortførte børn

Det er politiets opgave at lede efter bortførte børn. Ikke private efterforskeres, mener retsordførere.

Sengen her tilhører en treårig dreng, der har været bortført af sin mor i et halvt år. Faren, der har forældremyndigheden, benytter en privat efterforsker til at finde dem. (Foto: Dr © dr)

Tunge efterforskningssager lander i stigende grad hos private efterforskere. Deriblandt sager om bortførte børn.

Inden for det seneste år er fem efterforskningsfirmaer blevet hyret til sager om at finde bortførte børn.

Det oplyser de i en rundspørge, som DR har foretaget til de omkring 18 firmaer i Danmark, der tilbyder privat efterforskning.

Udviklingen bekymrer flere retsordførere.

- Det skal simpelthen ikke være nødvendigt at hyre en privat efterforsker til det. Det skal være sager, som har topprioritet hos politiet, siger Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen.

Detektivbureauet UIP Consult er et af de firmaer, der det seneste år har været involveret i en børnebortførselssag. Her er det stifter Uffe Bodeholdt og en af hans ansatte. (Foto: Dr © dr)

Dansk Folkeparti mener, at politiet skal have flere ressourcer, så der ikke er behov for, at danskere går til private efterforskere

- Bortførte børn må være en sag for politiet og myndighederne. Ikke for privatdetektiver og private firmaer, siger partiets retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

Hos Socialdemokraterne mener retsordfører Trine Bramsen, at der bør være ressourcer nok hos politiet til at efterforske sager om børnebortførsler.

- Men der er sager, hvor borgerne ikke synes, at det går hurtigt nok, og hvor de derfor tager fat i private efterforskere. Dér bliver vi politikere nødt til klart at definere rammerne for, hvor langt de her efterforskere må gå, og hvor de skal stoppe.

Facebook
Twitter