Problematisk fyring af Onyszko

- Arek Onyszkos fyring er en trussel mod ansattes ytringsfrihed, mener professor.

Arek Onyszko er færdig som sidste skanse i FC Midtjylland. (Foto: Jeppe Michael Jensen © Scanpix)

De færreste SAS Liga-klubber turde skrive kontrakt med målmanden Arek Onyszko, da polakken i sommerpausen stod uden kontrakt, med en dom for hustruvold. Men FC Midtjylland lod sig ikke skræmme af den tidligere OB'ers voldsdom og besluttede sig for at give ham en ny chance.

Fyret polak

I dag fritstillede klubben så sin målmand på grund af de holdninger, der kommer til udtryk i bogen "Fucking polak". Og det er problematisk at fyre en ansat for holdninger, der ikke i sig selv er strafbare, siger Frederik Stjernfelt, professor ved Århus Universitet og tilføjer, - Det er betænkeligt at en klausul i en kontrakt kan strækkes til at omfatte emner, der normalt omfatter ytringsfriheden.

Spillerforeningen vil ikke kommentere det

Hos fodboldspillernes egen fagforening, Spillerforening, vil man endnu ikke kommentere Arek Onyszkos fyring. Man har bedt om at få bogen til gennemsyn, blandt andet fordi Arek Onyszko har bragt usandheder om en sag, der vedrører Onyszkos fyring i SAS-ligaklubben OB.

- Vi vil læse bogen, og først derefter kan vi sige noget konkret. Vi har ikke hørt fra Arek selv, og vi vil ikke melde noget ud, før vi har kendskab til detaljerne i sagen, siger Spillerforeningens formand, Mads Øland, til DR Nyheder.

Facebook
Twitter