Producent bag udskældt D-vitamin: Vi er dybt, dybt ulykkelige

Inno Pharma forstår godt, hvis forældre til forgiftede børn vil søge om erstatning.

I alt er der solgt 500 flasker af produktet fra Inno Pharma. Alle, der har benyttet det i en uge eller længere, skal kontakte egen læge, vagtlæge eller Giftlinjen. Også selvom de ikke har oplevet symptomer.

- Vi er dybt, dybt ulykkelige over de gener, som vi har påført børn og forældre.

Det siger Johs. Gjelstrup, der er stifter af Inno Pharma, som har produceret de såkaldte Vitamin 3D-dråber, som har givet mindst 20 børn et forhøjet niveau D-vitamin i kroppen. Heraf har over halvdelen et alvorligt forhøjet niveau af calcium i kroppen, hvilket kan påvirke nyrer og andre organer. I alt har flere end 100 bekymrede forældre kontaktet Giftlinjen.

I Inno Pharmas dråber var koncentrationen 75 gange højere, end den burde være. Johs. Gjelstrup kalder det en 'menneskelig fejl'.

Fejl opstod ved ny opskrift

Fejlen er ifølge ham opstået under udarbejdelsen af en ny vitamin-opskrift med økologisk rapsolie.

- Produktionspapirerne bliver oprettet i et særligt program, og her er der ikke registreret det rette forhold mellem olie og vitaminer, siger Johs. Gjelstrup.

Han forstår godt, hvis forældrene til de børn, der er blevet forgiftet, ønsker at søge erstatning.

- Har man krav til erstatning, skal man skrive det til os, og så sender vi det videre til vores forsikringsselskab, som tager vare på det og kontakter anmelder, siger han.

Johs. Gjelstrup oplyser også, at firmaet nu vil indføre ekstra kontrolfunktioner, så en lignende fejl ikke kan opstå igen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk