Professors IQ-forskning var god nok

Den omstridte professor Helmuth Nyborg blev fritaget for tjeneste efter hård kritik af hans undersøgelse, som viste, at mænd er 8 IQ-point mere intelligente end kvinder. Men forskningen var god nok, viser en ny gennemgang af hans arbejde.

Det er en lettet og glad Helmuth Nyborg, der nu er renset for videnskabelig uredelighed. (Foto: Erik Jepsen © Scanpix)

Den omstridte professor Helmuth Nyborg er renset for alle anklager om videnskabelig fusk og uredelighed, skriver Jyllands-Posten.

Han blev fritaget for tjeneste efter hård kritik af hans undersøgelse, som viste, at mænd i gennemsnit er 8 IQ-point mere intelligente end kvinder.

Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed har nu set forskningen efter i sømmene og finder ikke grundlag for at betegne Nyborgs videnskabelige arbejde som uredeligt.

Lettet forsker

Helmuth Nyborg er glad og lettet over afgørelsen.

- Det har været en lang og træls sag, som har skadet mig i en række sammenhænge. Mange års forsøg på at kompromittere mig og min forskning ser ud til at mislykkes, siger den 70-årige forsker.

Må få konsekvenser

Dekan Svend Hylleberg erkender, at UVVU's afgørelse må give anledning til at overveje irettesættelsen af Helmuth Nyborg én gang til.

- Nu vil jeg læse afgørelsen grundigt, men umiddelbart har jeg svært ved at tro, at den kan ændre min opfattelse, siger Svend Hylleberg.

Facebook
Twitter