Prorektor: Det handler ikke om at lukke uddannelser

Reguleringer på antallet af optagne studerende vil ikke betyde, at færre kan få en universitetsuddannelse, forudser prorektor fra RUC.

Det handler om at regulere antallet af optagne studerende på forskellige uddannelser, ikke antallet af færdiguddannede kandidater generelt, lyder det fra prorektor. (© colourbox)

Når universiteterne har indgået en aftale om at regulere antallet af studerende, der bliver optaget på forskellige uddannelser for at forsøge at dæmme op for ledigheden blandt akademikere, så er der ikke tale om helt at lukke for adgangen til visse uddannelser.

Det siger prorektor Hanne Leth Andersen fra Roskilde Universitet, RUC.

- Man vil ikke opleve, at der er lukket for den og den uddannelse, men man vil opleve, at der sker nogle reguleringer over år, som er ganske fornuftige, siger hun til DR Nyheder.

Skal stadig optage mange studerende

Og selv om der vil blive reguleret på optaget efter, hvor mange studerende der får job efter endt uddannelse, vil det ikke betyde, at færre får lov at tage en kandidatuddanelse, forudser Hanne Leth Andersen.

- Vi har jo også lovet politikerne at optage en stor del af en årgang og sikre, at de får en uddannelse på et højt niveau. Det er stadig målet at uddanne kvalificerede kandidater i Danmark, og nu skal universiteterne i fællesskab tage ansvar for, at vi har gjort os tanker og hjælpe til, at kandidaterne kommer i arbejde, siger hun.

Uddannelser giver ikke bestemte job

Hun peger således på, at det ikke kun handler om at skrue op eller ned for optaget, men også at sikre uddannelsernes kvalitet og relevans for arbejdsmarkedet.

- Vi kommer til at lægge vægt på de tal, som går over rigtig mange år, om hvor mange der går arbejdsløse, og der bliver også lagt vægt på, hvordan uddannelsen kan bruges, fordi uddannelser uddanner jo ikke til et bestemt arbejdsmarked, siger Hanne Leth Andersen.

- Vi uddanner også vores kandidater til at være dygtige til at finde nye job.

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) siger til Berlingske, at hun ser positivt på universiteternes aftale.

Facebook
Twitter