Psykiater med hjerneskade får 60 dages betinget fængsel

Retten i Holstebro har dømt tidligere psykiater for at efterlade sin patient i hjælpeløs tilstand i en campingvogn på sin gård.

Den tidligere psykiater har sagt ok til, at DR bruger dette billede af ham, hvor han ses bagfra.

En tidligere psykiater med en hjerneskade er blevet idømt 60 dages betinget fængsel for at have forladt sin patient Jan Eggertsen i hjælpeløs tilstand i en campingvogn på sin gård tilbage i 2012.

Det afgjorde retten i Holstebro i dag. Dommen er betinget af, at den dømte ikke begår noget strafbart i løbet af de næste to år.

Den tidligere psykiater nægtede sig skyldig i sagen, hvor anklagemyndigheden krævede 60 dages ubetinget fængsel til den tiltalte for at have overtrådt straffelovens paragraf 250.

Jan Eggertsen afgik ved døden, dagen efter at han blev lagt i campingvognen af psykiateren.

Selvom den tiltalte nægtede sig skyldig, har han valgt ikke at anke sagen.

- Ikke skyld i død

Anklager Pia Koudahl fra Midt- og Vestjyllands Politi kan endnu ikke svare på, om anklagemyndigheden vælger at anke dommen, da dommen endte med betinget fængsel og ikke ubetinget fængsel, som anklagemyndigheden krævede. Men hun er umiddelbart tilfreds med dommen.

- Jeg er tilfreds med, at han er blevet dømt, og at han har fået 60 dages fængsel, siger hun og forklarer, at det ikke er usædvanligt at give betingede straffe til tiltalte, der er "oppe i alderen".

Den tidligere psykiater blev straffet efter paragraf 250 i Straffeloven, der kan give op til otte års fængsel. Pia Koudahl forklarer, at hun som anklager ikke krævede mere end fængsel i 60 dage, fordi det ikke er tiltaltes skyld, at Jan Eggertsen døde.

- Han har forladt en person, men det er ikke ham, der har forvoldt hans død.

Af obduktionsrapporten fremgår det, at Jan Eggertsen døde af forgiftning med metadon.

Involveret i flere dødsfald

DR afdækkede i foråret 2015 sagen om den hjerneskadede psykiater, der var involveret i dødsfald og voldsomme fejlbehandlinger af patienter gennem flere år, inden Sundhedsstyrelsen stoppede ham i 2013.

Efter DR Nyheders afdækning af sagen i februar 2015 valgte Midt- og Vestjyllands Politi at sigte og siden tiltale den tidligere psykiater for at have efterladt Jan Eggertsen i hjælpeløs tilstand.

Hverken den tiltalte eller tiltaltes forsvarer ønskede at give interview efter domsafsigelsen.

Facebook
Twitter