Psykologforening advarer mod privat firma

Dansk Psykolog Forening advarer både private og jobsøgende psykologer mod privat firma, der næsten deler navn med kommunal akutrådgivning i København.

(© Colourbox)

Du skal se dig rigtig godt for, hvis du står i en personlig krise og har brug for hjælp fra de sociale myndigheder eller en psykolog.

Københavns Kommune er blandt de kommuner, der har oplevet forveksling mellem Døgnvagten, der tidligere hed Den Sociale Døgnvagt, og den private rådgivning Danmarks Sociale Døgnvagt.

Hvor Den Sociale Døgnvagt er et kommunalt tilbud, der kan give akut rådgivning, er Danmarks Sociale Døgnvagt et privat firma, hvor ufaglærte rådgivere tager imod opkald.

Psykologforening: Et stort problem

Beredskabsstyrelsen er blandt dem, der fejlagtigt har henvist til den private virksomhed i en håndbog om psykisk førstehjælp, og på HKs hjemmeside er voldsramte ved en fejl blevet dirigeret til virksomheden.

En uheldig forveksling, mener formanden for Dansk Psykolog Forening, Roal Ulrichsen:

- Det er et kæmpe stort problem. Psykologhjælpen starter i det øjeblik man tager telefonen. Så har man allerede etableret en kontakt, som er den nødvendige forudsætning for, at vi kan lave vores arbejde, siger Roal Ulrichsen.

Hos den kommunale døgnvagt i Københavns Kommune ærgrer lederen Klaus Scheiby sig over sammenblandingen af de private og offentlige tilbud:

- Det er ærgerligt, hvis borgere eller institutioner blander de to ting sammen. Det kan betyde, at borgere ikke får den rette, akutte hjælp, som de har brug for.

Privat virksomhed kan ikke se problemet

I den private virksomhed Danmarks Sociale Døgnvagt, der i følge firmaet får op til 100 opkald om dagen, er det frivillige ufaglærte, der sidder ved telefonen, mens der ikke er ansat psykologer i rådgivningen.

Men det ser manden bag Danmarks Sociale Døgnvagt, Rene Frimodt Hansen ikke som et problem:

- Vi rådgiver på en almindelig måde. De får at vide, at vi ikke er professionelle, når samtalen starter. Så får de at vide, at dem der sidder der, de er ikke uddannet.

Både Beredskabsstyrelsen og fagforbundet HK har efter henvendelser fra DR fjernet henvisningerne til Danmarks Sociale Døgnvagt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter