Pusher bag netsalg af stoffer: Klar til at gamble med folks liv for penge

Pushere mener ikke, det er deres ansvar, hvis unge bliver forgiftede af deres stoffer

- Jeg har det sådan, at hvis ikke det er mig, der har solgt dem det (stofferne red.), så er der en anden, der havde gjort det. Det er ikke mig, der tvinger det ned i munden på dem selv. Det er dem selv, fortæller denne pusher i midt-tyverne. (Foto: (C) DR Nyheder © dr)

- Hvis ikke jeg sælger til dem, så er der en anden, der gør det, sådan lyder det fra en pusher, der sælger stoffer via sociale medier, som DR Nyheder har interviewet.

På sociale medier er der lynhurtig adgang til stoffer, og her kan købere blive eksponeret for nye, hårde stoffer. Med udbredelsen af de sociale medier vokser også den andel af stofhandlen, som foregår på de netværkene, det vurderer både politiet og to eksperter, som DR Nyheder har talt med.

DR Nyheder har været i kontakt med en række sælgere af stoffer, der opererer på de sociale medier. Flere af dem fortæller, at de ikke mener, det vil være deres ansvar, hvis en køber bliver syg eller dør af stoffer, de har solgt.

- Jeg ville da selvfølgelig få sindssygt dårlig samvittighed, og ja have det forfærdeligt, fortæller en pusher i midt-tyverne.

Er det værd at gamble med folks liv, fordi det er nemme penge?

- Ja. Det er det sgu.

Hvorfor?

- Fordi jeg tror bare ikke, jeg har samvittighed nok til at tænke, om de får det dårligt af det eller ej. Jeg tænker nok mere kun på mig selv.

Kokain gør det sjovere at hænge ud med vennerne

To af de brugere, som DR Nyheder har interviewet har taget en overdosis af stoffer. Men det har ikke fået dem til at stoppe med at tage stoffer.

- Jeg havde taget en overdosis kokain og drukket alt for meget samtidig. Det lavede en eller anden reaktion i min krop, der gjorde, jeg ikke vidste, hvem jeg selv var, jeg kunne ikke stå på mine egne ben, og jeg lå ned hele tiden brækkede mig og kastede blod op. Der var faktisk også på et tidspunkt, hvor jeg fik adrenalin, fordi jeg glemte at trække vejret. Lægerne sagde, at kokainen var skyld i det, fortæller en 18-årig bruger.

Fik det slet ikke sat nogen tanker i gang hos dig?

- Ikke rigtigt (…) Altså de tanker, det har sat i gang for mig, det er, at jeg skal tage det i meget mindre doser, end jeg gjorde den dag. Og jeg ved også, at det er noget farligt noget at lege med nu. Det, der får mig til at gøre det alligevel, det er nok mine venner i sidste ende. Vi har det meget federe sammen, når vi er på kokain.

Selvom mange af dem, DR Nyheder har talt, køber af komplet fremmede, der gemmer sig bag falske profiler, så stoler de på, at stofferne er sikre:

- Jeg ved, de har et ry, de skal passe, og at jeg godt kan forvente en god kvalitet, fortæller en 19-årig gymnasieelev, der tager kokain flere gange om måneden.

Men førnævnte sælger advarer mod at tage for let på stofferne:

- Du kan aldrig føle dig sikker ved at købe stoffer.

Heller ikke af dig?

- Heller ikke af mig. Det er kun idioter, der ikke er bange for stoffer.

Facebook
Twitter