Pusher Street nær ryddet - men folk køber stadig hash

Salg af hash sker i det skjulte på Christiania, fortæller DR's reporter i fristaden.

Christianitter har i dag væltet boder i Pusher Street på Christiania som reaktion på en voldsom skudepisode for to dage siden. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Det kan godt være, at de menige christianitter i går blev enige om at opfordre hash-brugere til afstå fra af købe hash på Christiania.

Og det kan også godt være, at beboere på Christiania dagen igennem har revet hashboder ned for at gøre en ende på salget.

Men helt slut er det ikke.

- Jeg har lige talt med en, der har sagt, at han har solgt hash for 2.300 kroner på Christiania lige omkring Pusher Street, siger DR Nyheders reporter Louise Dalsgaard.

Manden er af af de pushere, som også før har solgt hash på Christiania.

Salget foregår væk fra Pusher Street, som i årevis har dannet ramme for hashsalg for millioner.

- Dem, jeg har talt med i dag, som har købt hash herude, siger, at de har købt det på Christianias grund, men væk fra Pusher Street, fortæller Louise Dalsgaard.

Hun fortæller samtidig, at det ikke er længe siden, at der var en lille konfrontation mellem nogle af Christianias talsmænd og en af de lokale pushere. Han var vred over, at pressen i hans øjne havde sagt, at hans folk havde solgt hash uden for Christianias mure. Han mente ikke, at det var hans folk - altså nogle af de lokale pushere, som bor på Christiania.

Ellers er der lige nu meget roligt ved Pusher Street.

- Rydningsarbejdet er ved at være slut. De fleste sidder nu og hygger sig under en pavillon på den store plads på Pusher Street, siger DR's reporter.

I morges stod der store grupper af pushere og holdt øje med og kommenterede nedrivningen af boderne i Pusher Street. De er stadig til stede, men i mindre grupper end tidligere.

Dagen igennem har der også været mange repræsentanter fra medierne til stede. De er der stadig, men i mindre omfang end tidligere.

DR Nyheders reporter fortæller, at hash-salget igen sker på Christiania:

https://twitter.com/loudalsgaard/status/771668315307708416