R vil stoppe migranter: "Skru brutalt op” ved EU’s grænser

Grænsekontrollen ved EU's ydre grænser skal styrkes markant, og der skal skrues brutalt op for kontrollen med hvem, der kommer til Europa. Det siger de Radikales udlændingeordfører, Sofie Carsten Nielsen.

Asyltilstrømningen til Europa skal bremses. Og det skal gøres ved EU's ydre grænser, der ifølge de Radikales udlændingeordfører, Sofie Carsten Nielsen, er gået i stykker.

Opbremsningen skal ske nu. Det slår de Radikales udlændingeordfører, Sofie Carsten Nielsen, fast i talkshowet ’Vi ses hos Clement’ i aften.

- Man er nødt til at skrue rimeligt brutalt til ved de ydre grænser i Europa, og det er vi rede til, siger hun og fortsætter:

- Vores politik ville handle om, at man faktisk ville stramme op dér, hvor man kan, og det er ved EU's ydre grænser. Det er jo dem, der er gået i hul på, og det er jo derfor, der kommer flygtninge, siger hun.

Enige med DF

De radikale forudser, at EU laver “en måske rimelig hård løsning” og partiet støtter oprettelsen af EU-modtagecentre, hvor det skal afgøres, hvilke flygtninge, der har ret til asyl.

- Der kommer for mange til Europa lige nu, der ikke har krav på asyl. Og de skal de ud igen med det samme. På det punkt tror jeg endda, vi er enige med Dansk Folkeparti, siger Sofie Carsten Nielsen.

Intet ønske om flere flygtninge til Danmark

Siden Venstre overtog regeringsmagten i juni, har de flere gange strammet reglerne for asyl, samt skåret i asylansøgernes økonomiske ydelser. Stramningerne er gennemført for at begrænse asyltilstrømningen til Danmark.

De radikale har alle gange stemt imod, men det betyder ikke, at de ønsker flere flygtninge til Danmark, forklarer Sofie Carsten Nielsen.

- Jeg har ikke noget mål om, at der skal komme flere flygtninge til Danmark, siger Sofie Carsten Nielsen og forklarer:

- Vi vil ikke 'gerne have flygtninge' til landet, den præmis er forkert. Der kommer flygtninge, som vi skal tage os ordentligt af.

Vil de Radikales politik betyde flere flygtninge i Danmark?

- Det er jeg ikke helt sikker på. Vores politik ville handle om at man faktisk fik strammet op dér, hvor man kan - ved EU’s ydre grænser.

Se hele interviewet med Sofie Carsten Nielsen på DR2 søndag kl. 21.30-22.30