Råbte 'corona' og hostede betjente i hovedet: Nu er han på flugt fra politiet

Gerningsmanden blev varetægtsfængslet i fire uger, stak af og er nu efterlyst.

Den 20-årige efterlyste blev anholdt og sigtet for straffelovens § 119, stk. 1 – vold mod polititjenestemand. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

En 20-årig mand er i dag blevet varetægtsfængslet af Retten i Aarhus for i nat at have hostet mod to politibetjente og råbt "corona!".

Men nu er han stukket af fra politiet og på flugt.

Efter besøget i retten og på vej mod politigården lykkedes det manden at stikke af fra politiet, der derfor nu efterlyser ham offentligt med navn og foto.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Politiet havde klokken 03.32 i nat foretaget en rutinekontrol af en bil i Aarhus, som den 20-årige mand var passager i. Den 20-årige steg først ud af bilen mod politiets anvisning, og hostede derefter den ene betjent i hovedet og dernæst i retning af den anden betjent efter at have råbt "corona!".

Derfor blev han anholdt og sigtet for vold mod polititjenestemand og varetægtsfængslet i fire uger.

- Angrebet mod de to politifolk er udtryk for en fuldstændig tankeløs og hensynsløs adfærd. Betjentene varetager en samfundskritisk opgave på et tidspunkt, hvor vi befinder os i en meget alvorlig situation, og det er helt uacceptabelt, at de skal mødes med sådan et angreb, mens de arbejder for at sikre, at andre kan blive derhjemme, siger anklager Jacob Gents i politiets pressemeddelelse.

Østjyllands Politi har haft "en massiv eftersøgning i gang" for at finde den efterlyste, men foreløbigt uden held.

Facebook
Twitter