Råd vil straffe forældre for drukneulykker

Hegn omkring havebassiner og en straf til uopmærksomme forældre skal bremse drukneulykker blandt småbørn. Sådan lyder kravet fra Rådet for Større Badesikkerhed.

Rådet for Større Badesikkerhed foreslår, at det bliver et lovkrav at sætte hegn om havedamme, bassiner og swimmingpools.

Uopmærksomme forældre skal kunne straffes, hvis deres børn drukner i haven. Sådan lyder kravet fra Rådet for Større Badesikkerhed, efter at en dreng på halvandet år tirsdag druknede i en havedam i Aabenraa.

- Hvis en far tæver sit barn på halvandet år, kommer han i fængsel. Men når en forælder ikke kigger efter sit barn, og det så drukner, så er det bare synd for forældrene. Det hænger ikke sammen, siger rådets formand Michael Aller.

- Selvfølgelig er det forfærdeligt for forældrene, men det er altså deres ansvar. Når sådan noget her sker, så bør man i hvert fald kigge på, om forældrene er egnede til at have børn, siger han.

Håber Folketinget tager sagen op

Michael Aller håber, at Folketinget nu vil tage problemet alvorligt og diskuterer en løsning. Han kræver samtidig, at det bliver lovpligtigt at opsætte hegn omkring havebassiner, havedamme og swimmingpools.

Tirsdag aften blev en dreng på halvandet år fundet druknet i sine forældres havedam. Det var en flok børn, som legede i haven, der opdagede den livløse dreng i kanten af bassinet. Hvor længe, han havde ligget i vandet, er uvist.

Episoden fra Aabenraa er den anden på blot et halvt år. I april skete en lignede ulykke i Nivå. Her var det en pige på et halvt år, der druknede efter at være faldet i familiens fiskedam.