Rådet for Sikker Trafik om hurtigere campingvogne: Vi skal lære af Tyskland

Politikerne vil sætte fartgrænsen for campingvogne på motorvejen op, men Rådet for Sikker Trafik træder på bremsen.

Det er Socialdemokraterne, der tidligere har været skeptiske over for idéen, som nu lægger op til at hæve fartgrænsen for campingvogne. (© Colourbox)

Et flertal i Folketinget vil sætte fartgrænsen for campingvogne på motorvejen op fra 80 til 100 kilometer i timen, men Rådet for Sikker Trafik er knap så hurtige på aftrækkeren.

- Vi har fokus på trafiksikkerheden, og det er ikke sikkert, at det er en god idé at hæve fartgrænsen for campingvogne, siger specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik Søren Troels Berg.

Det er Socialdemokraterne, som nu lægger op til at ændre fartgrænsen, og regeringspartiet afventer da også en undersøgelse af trafiksikkerheden fra Justitsministeriet, før man er helt klar med forslaget.

Lær af tyske erfaringer

Rådet for Sikker Trafik håber, at Justitsministeriet vil skele til vores tyske naboer i undersøgelsen. Her må godkendte campingvogne nemlig allerede køre 100 kilometer i timen på motorvejen.

- Man har erfaringer med det i Tyskland, og det skal vi drage nytte af, siger Søren Troels Berg.

Specialkonsulenten forestiller sig, at det er samme ordning som i Tyskland, som kunne blive indført herhjemme, hvor man sætter et klistermærke i bagruden af de campingvogne, som er tempo 100-godkendt.

Gætter ikke på resultat

Søren Troels Berg tør ikke spå om, hvor undersøgelsen af trafiksikkerheden lander.

- Det kan trække i flere retninger. Når, der bliver kørt hurtigere, er skaderne og ulykkerne også mere alvorlige, men samtidig kan ensartet hastighed øge sikkerheden, siger han.

Derfor tøver Rådet for Sikker Trafik med at sige for eller imod hurtigere campingvogne på vejene.

- Nu skal vi lige have den trafiksikkerhedsmæssige undersøgelse. Den bakker vi helt op om, siger Søren Troels Berg.

Facebook
Twitter