Rådmand foreslår at sætte Forsvaret ind efter posttrusler i Vollsmose

Postnord indstiller midlertidigt postomdelingen i Vollsmose efter trusler.

Hverken i dag eller i morgen vil Postnord bringe breve, reklamer eller pakker til beboerne i området. (Foto: Malte Kristiansen © Scanpix)

Hvis ikke politiet har ressourcer nok, så må Forsvaret sættes ind i Vollsmose.

Sådan lyder beskeden fra rådmand Jane Jegind i Odense Byråd (V), efter at Postnord har været tvunget til midlertidigt at indstille postomdelingen i området. Beslutningen sker efter to tilfælde af trusler mod postbude i Odense-bydelen.

-Dels onsdag hvor vi har indbrud i en af vores biler, og hvor vi har en medarbejder, der bliver truet verbalt. Og så i fredags, hvor man tager fysisk fat i en ny omdeler og truer hende på stedet. Her bliver der sagt: ’Vi holder øje med jer, vi ved hvornår I kommer, og I skal i øvrigt holde jer væk’, siger Michael Frølich, der er chef for distributionen i Postnord.

Og det har altså fået bægeret til at flyde over for rådmand Jane Jegind.

- Nu er det simpelthen nok. Det er Danmark, vi taler om. Hvis politiet ikke har magtmidler nok, så kan de bede om særlig hjælp ved Forsvaret. Spørgsmålet er, om det ikke er tiden til det nu, lyder det fra Jane Jegind til Fyens Stiftstidende.

Postordfører: Militæret er en mulighed

Venstres postordfører Kristian Pihl Lorenzen, siger at nyheden gør ham rasende, og at man skal tage alle midler i bruge.

- Det er en opgave for politiet, men i det omfang, at politiet har behov, har de mulighed for at få forstærkning fra militæret. Det er hypotetisk, men det er en mulighed, siger han til TV 2 Fyn.

Hverken i dag eller i morgen vil Postnord bringe breve, reklamer eller pakker til beboerne i området.

- Planen er lige nu, at vi fra på onsdag begynder at køre ind med breve og reklamer, for det kan vi gøre lidt hurtigere, fordi det kan komme i postkassen, siger Michael Frølich.

Når det kommer til pakker er udbringningen stoppet på ubestemt tid. Beboerne får i stedet en kvittering, så de selv skal afhente pakken på posthuset.