Rådmand i Aarhus: Festuge med mange mennesker og alkohol rimer ikke corona

Rådmanden opfordrer til, at årets festuge aflyses eller udskydes.

Bestyrelsen for Aarhus Festuge vil lytte til signalerne fra Christiansborg, før festugens skæbne bliver afgjort (Arkivfoto). (Foto: Axel Schütt © Scanpix)

Krav om mundbind i offentlig transport. Ingen besøg på plejehjem eller sociale botilbud. Udskudt skolestart for nogle elever.

Det er blandt de tiltag, der er indført i Aarhus Kommune, der gennem den seneste halvanden uges tid har kæmpet for at få et udbrud med coronavirus under kontrol.

Og de tiltag stemmer ikke godt overens med Aarhus Festuge, der efter planen skal afholdes fra den 28. august.

Sådan lyder det fra børne- og ungerådmand i kommunen Thomas Medom (SF).

- Jeg synes, at man skal aflyse eller udskyde festugen til et andet tidspunkt, hvor smittetrykket er lavere end nu i vores by, siger Thomas Medom.

- Det med at holde en festuge med mange mennesker forsamlet og alkohol virker ikke som noget, der rimer på corona, tilføjer han.

Thomas Medoms opfordring kommer, efter at borgmester og formand for festugen Jacob Bundsgaard (S) tidligere har sagt, at festugen bliver gennemført under "alle de nødvendige forholdsregler for at mindske risikoen for smitte".

Men timingen er bare helt, helt forkert for en festuge med flere tusinde glade aarhusianere i gaderne, mener Thomas Medom.

- Jeg synes, at der er et politisk og sundhedsmæssigt ansvar for at sige, at festugen er et fantastisk arrangement, men vi er nødt til at finde et andet tidspunkt at afvikle det på, siger han.

Vil vente på signaler fra Christiansborg

Her til eftermiddag er der da også kommet andre boller på suppen i bestyrelsen for Aarhus Festuge.

- Der er indkaldt til bestyrelsesmøde i festugen på mandag, og her vil vi træffe den endelige beslutning om, hvad vi gør og eventuelt i hvilket omfang, siger Jacob Bundsgaard til Aarhus Stiftstidende.

- Konklusionen vil meget bero på en sundhedsfaglig vurdering og på de signaler, vi får fra Christiansborg, tilføjer han.

Der er allerede kommet enkelte signaler fra Christiansborg. I hvert fald mener gruppeformanden for SF, Jacob Mark, ligesom sin kollega i Aarhus, at det er "tåbeligt", hvis festugen bliver afholdt.

Thomas Medom ser indtil videre Jacob Bundsgaards nye udmelding som en dør, der er blevet åbnet på klem for at droppe festlighederne sidst i august.

- Det er en borgmester, der holder alle muligheder åbne – også for aflysning. Jeg håber, at det ender med, at vi får aflyst festugen eller barberet den helt ned til de helt små arrangementer, siger han.

Facebook
Twitter