Radikal Ungdom vil gøre flerkoneri lovligt

Radikal Ungdom vil have flerkoneri tilladt. I Brasilien har en offentlig notar allerede godkendt et forhold mellem en mand og to kvinder

Radikal Ungdom går radikalt til værks i familiepolitikken: De unge radikale foreslår at flerkoneri gøres lovligt i Danmark:

- Mennesker skal have lov til at indgå i de familieformer, de ønsker. Om det så er ægteskab mellem mand og kvinde, to mænd eller måske en kvinde og to mænd. Mangfoldige familiemønstre er ønskværdige, siger landsformand Ditte Søndergaard til Kristeligt Dagblad.

En lovliggørelse af bigami skal eksempelvis hjælpe mennesker som den irakiske tolk, der i 2008 kom til Danmark med to koner, men siden måtte rejse igen, da han ikke ville lade sig skille fra den ene af sine to koner. ”Det er uacceptabelt, at vi er så snæversynede i Danmark, at vi ikke vil hjælpe en mand, der har hjulpet os, siger Ditte Søndergaard.

Men moderpartiet siger fra:

- Hvis vi levede vi i den bedste af alle liberale verdener, og alle mennesker var frie, kunne folk være i deres gode ret til selv at bestemme. Men bigami er en praksis, som praktiseres i lande med undertrykkende strukturer, siger de radikales ligestillingsordfører Sofie Carsten Nielsen.

Anerkendt af brasiliansk notar

Mens lovformeligt flerkoneri i Danmark nok har lange udsigter, så har en offentlig notar i Brasilien accepteret en pagt indgået mellem tre personer, en mand og to kvinder.

Notaren Claudia do Nascimento Domingues siger fami.liegrebet er under forandring, at de tre havde til at opnå en families rettigheder og at intet i Brasilens love forhindre det.

Pagten blev indgået for tre måneder siden, men er først blevet offentlig kendt nu. Den har vakt stor debat i Brasilien.

Det er uklart om myndigheder og f.eks. forsikringsselskaber vil anerkende de tres forhold som en parallel til ægteskabet, skriver BBC

Du kan deltage i debatten her på dr.dk eller på Facebook.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter