Radikale efter bandeskyderier: Drop nu den grænsekontrol

Der er behov for politibetjente i København - ikke ved grænsen, mener Radikale Venstre.

Sofie Carsten Nielsen (R) mener, at politiet blandt andet burde lave forebyggende opklarende arbejde, der gør, at færre ender i bandekriminalitet. (Arkivfoto). (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Politibetjente bør ikke stå ved grænsen og tjekke nummerplader. De bør bruge tiden og ressourcerne på at være til stede på gaderne i København for at bekæmpe bandekriminalitet.

Det mener Radikale Venstre, efter at flere ugers bandeskyderier i går kulminerede, da to tilfældige unge mænd blev skudt på Nørrebro og Tingbjerg i København.

- Grænsekontrollen er falsk tryghed. Lad os nu for hulen bruge vores politibetjente til at beskytte københavnerne, siger politisk ordfører Sofie Carsten Nielsen (R).

- Jeg hører nødråb fra københavnske borgmestre, som mangler ressourcer at trække på. Jeg synes, at regeringen bør skynde sig at få de betjente hjem.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) forklarede her til aften, at han mener, at "politiet lige nu får de ressourcer, de har behov for".

- Når bindegale og vanvittige mennesker bare tager en pistol og skyder, så det er jo ikke noget, man lige kan løse fra det ene minut til det andet, sagde ministeren og henviste til, at politiet ikke nødvendigvis ville kunne undgå skudepisoderne ved blot at være mere til stede, sagde han.

Sofie Carsten Nielsen, der selv bor på Nørrebro, er enig i, at det er svært at sætte ind over for galninge.

- Men man kan lave forebyggende og opklarende arbejde, der gør, at færre kommer der til, understreger hun.

Nej tak til soldater i gaden

Siden den 12. juni har der været 18 banderelaterede skyderier i København, og politiet opfordrer til, at især unge mænd i alderen 17-25 år skal passe ekstra godt på sig selv, når de færdes i udsatte områder eller i en visitationszone.

Skudepisoderne har fået flere partier til at foreslå, at Forsvaret skal hjælpe politiet med terrorbevogtning for at frigive betjente til kampen mod banderne.

Den løsning er ikke holdbar, mener De Radikales politiske ordfører.

- Jeg har ikke hørt politiet efterlyse hjælp fra militæret, siger Sofie Carsten Nielsen.

- Vi er kendt for at have tryghedsskabende politi, som er uddannet til at kunne gå rundt i gaderne. Det er militæret ikke. Vi skal ikke have soldater i gaderne.

Radikale Venstre har gennem de sidste par måneder flere gange gentaget sin holdning om, at grænsekontrollen bør nedlægges.

Politiet har indført én stor visitationszone på Nørrebro og i Nordvest, Brønshøj samt Husum, og i forgårs blev zonen både udvidet og forlænget, så politiet uden konkret mistanke kan visitere borgere i området.

Politiet formoder, at episoderne er relateret til en eskalerende konflikt mellem banden Loyal to Familia og en gruppering fra Mjølnerparken, Københavns Nordvestkvarter og Husum.

Facebook
Twitter