Radio24syv-chef: Usselt og fejt at slå Nedim ihjel

Chefredaktør Jørgen Ramskov kalder Nedim Yasar en vigtig stemme i debatten om kriminalitet.

Chefredaktør Jørgen Ramskov er både vred og i sorg over drabet på Nedim Yasar.

Chefredaktør på Radio24syv, Jørgen Ramskov, er ramt af både vrede og sorg. Drabet på en af hans medarbejdere Nedim Yasar har ramt både ham og hans medarbejdere hårdt.

- Jeg føler sorg over at have mistet en fantastisk kollega og over, at en familie har mistet en søn. Men også vrede over, at nogen har gjort noget så fejt, for at få ham til at tie stille. Jeg har opfattet ham som en engageret stemme i debatten om kriminalitet, og det har nogen villet stoppe. Det gør mig vred, siger Jørgen Ramskov.

31-årige Nedim Yasar blev skudt kort efter, at han forlod sin egen bogreception i det københavnske nordvestkvarter i går. I dag udkommer bogen "Rødder", der handler om hans fortid i bandemiljøet, hvor han var leder af banden Los Guerreros, der var støttegruppe til Bandidos.

Skudt på tæt hold

Jørgen Ramskov var ikke selv til stede til bogreceptionen.

Ifølge politiet satte Nedim Yasar sig ind i sin bil, hvorefter en person kom op på siden af bilen og skød ham på tæt hold.

- Det er usselt og fejt at ville slå ham ihjel den dag, hvor han vil udgive sin bog. Han holder reception, og nogen er fast besluttet på at henrette ham, siger Jørgen Ramskov.

Yasar forlod bandemiljøet tilbage i 2012 og valgte at deltage i politiets exit-program. Siden har han været offentligt kendt som radiovært på programmet 'Politiradio' på Radio24syv, hvor han sammen med journalist og forfatter Marie Louise Toksvig har gjort lytterne klogere på kriminalstof. Det er hende, der i samarbejde med Nedim Yasar, har skrevet den nye bog om hans tid i bandemiljøet.

Udover radioprogrammet har han deltaget aktivt i debatten om bandemiljøet, hvor han flere gange har talt om sine erfaringer.

- Han har tidligere fået trusler fra folk, der vil gøre ham tavs, men har insisteret på ikke at være bange. Han havde fundet en vej. Han var i gang med et pædagogstudium og var en engageret debattør. Han snakkede ikke bare men gjorde noget ved det som mentor for ungdommens Røde Kors, siger Jørgen Ramskov.

Bogen var endnu et skridt på vejen

Han håber, at Nedim Yasar vil være et symbol for dem, der måtte tænke, at der er en vej ud af kriminalitet og retten til at tale frit.

- Det er ikke nemt at komme ud af bandekriminalitet, men bogen var endnu et skridt for ham, siger Jørgen Ramskov.

Chefredaktøren understreger, at programmet Politiradio fortsætter uden Nedim Yasar.

- Programmet fortsætter, og vi vil fortsat kæmpe for, at man kan tale frit. Det er det bedste, vi kan gøre for Nedim, siger Jørgen Ramskov.

Rettelse:

Det er tidligere fremgået af artiklen, at Jørgen Ramskov selv var til stede ved bogreceptionen i aftes. Dette er ikke korrekt. Vi beklager fejlen.