Radio24syv-chef: 'Vi er glade for enhver åbning'

Dansk Folkeparti åbner op for, at Radio24syv kan overleve som dab-kanal. Kanalchef er positivt overrasket.

Chefredaktør for Radio24syv, Jørgen Ramskov, er både åben for andre måder at udkomme på og at blive selvfinansierende på sigt. (Foto: © Olafur Steinar Gestsson, Scanpix)

- Det er helt grundlæggende positivt, at der nu er en chance for, at radioen på en eller anden måde kan drives videre på en fornuftig måde, siger Jørgen Ramskov, der er chefredaktør på Radio24syv.

Kristian Thulesen Dahl, partiformand for Dansk Folkeparti har åbnet muligheden for, at radiokanalen kan overleve i en kronik i Jyllands-Posten. Hvis regeringen vil undersøge mulighederne for eksempelvis at lade den køre som en dab-kanal, er partiet åbne.

Det glæder Jørgen Ramskov, der håber, at der nu vil blive handlet på det.

- Nu er vi spændte på, hvad der kommer til at ske, og om politikerne tager fat i det her. Det er jo en åbning fra Thulesen Dahl, men der er andre politiske partier, der skal være med.

I forhold til spørgsmålet om at udkomme på for eksempel en dab-kanal, er chefredaktøren ikke afvisende.

- Det er klart en mindre brugt platform end FM, men vi har en stærk satsning på podcast, så det er noget, vi må undersøge.

Selvfinansiering er en mulighed

I et interview til Jyllands-Posten forslår Kristian Thulesen Dahl, at Radio24syv kan få 'lidt penge' i bytte for at opretholde visse public service-forpligtelser.

- Det kunne sagtens være med det perspektiv, at kanalen skulle ende med at være selvfinansieret. Måske kunne den eksistere i et par år eller tre – det er jo også til forhandling – i en mellemform, hvor den stadig har nogle public service-forpligtelser, til gengæld for at der også kommer lidt penge, siger han til avisen.

Jørgen Ramskov kan godt se en mulighed i at radiokanalen blive selvfinansierende på længere sigt, men mener det er urealistisk at opnå det indenfor 2-3 år.

- Lige her og nu er vi ikke i nærheden af at kunne drive en radio som Radio24syv kommercielt.

Ejer af 24syv: Vil se et samlet udspil først

Regeringen og Dansk Folkeparti nåede i marts frem til, at mindst 70 procent af redaktionen skal arbejde mindst 110 kilometer fra København, hvis Radio 24syv vil have fornyet deres sendetilladelse som FM-kanal, der udløber 31. oktober.

I sidste uge besluttede ejerne af radioen, Berlingske Group og PeopleGroup, at de ikke ville komme med et bud, der kan føre radioen videre på grund af kravet om at flytte så meget af redaktionen til Jylland.

Derfor er Jørgen Ramskov også overrasket over, at det netop er Dansk Folkeparti, der åbner op for muligheden.

- De har stået i spidsen for et ønske om at flytte FM4 ud af København, men jeg er da positivt overrasket.

Anders Krab-Johansen, der er koncernchef for Berlingske Media, forholder sig afventende.

- Vi har lige været gennem over et år, hvor politikerne har skiftet mening og rykket rundt på brikkerne hele tiden, så jeg har ikke flere kommentarer, før vi ser et samlet udspil og et færdigt udbud fra politisk hånd.