Radioteleskoper er rettet mod ny planet

Allerede nu peger radioteleskoper mod den nye planet, som danske forskere har været med til at finde, for at lokalisere eventuelle signaler.

Nasa har offentliggjort dette billede af den nye planet. (© Nasa)

Danske forskere har været med til at finde en fætter til Jorden ude i verdensrummet, og de er meget optaget af at finde ud af, om der liv på planeten, og om det i givet fald er intelligent liv.

Hans Kjeldsen, lektor på Århus Universitet, har været med til at lokalisere planeten, som kaldes Kepler-22b, og han siger, at man i øjeblikket er ved at tjekke, om der kommer radio-, tv- eller andre signaler fra planeten.

- Vi har rettet radioteleskoper mod planeten, men endnu har vi ikke modtaget tegn, som ikke kan forklares af naturlige processer. Men undersøgelserne fortsætter siger han.

Har ikke fundet vand

Planeten ligger 600 lysår væk, og blev opdaget af Nasas satellit Kepler. Siden har blandt andre 7 forskere fra Århus Universitet og en enkelt fra København regnet sig frem til, at planeten er to gange større end Jorden, og overfladetemperaturen ligger på et niveau, så der kan være vand.

- Vi har ikke fundet vand, men temperaturen indikerer, at der kan være vand, og vand er jo forudsætningen for liv, siger han.

- Nu er vi helt sikre på, at der findes et andet sted i Universet, hvor jordlignende liv kunne eksistere og vi håber at finde lignende planeter. Vi leder fortsat, og regner med at kunne finde en tvilling til Jorden, siger Hans Kjeldsen.

Andre forskere kan være med

Nu skal forskerne i gang med at finde ud af, om der er liv på planeten, og det er straks sværere. Man kan analysere verdensrummet og lyset fra planeten for at se, om det afslører noget.

- Vi har valgt at offentliggøre fundet af planeten nu, så andre forskere kan være med, siger han.