Rasmus Paludan angrebet under demonstration på Nørrebro

Demonstrationen har skabt voldsomme uroligheder, hvor der bliver kastet med sten og kanonslag. Politiet bruger tåregas.

Video: Steven Knap/Byrd

Islamkritikeren og stifteren af partiet Stram Kurs Rasmus Paludan er blevet angrebet af en eller flere mænd på Blågårds Plads på Nørrebro i København under en demonstration.

- Vi ved ikke med sikkerhed, hvad der er sket. Men der var en eller flere, der løb frem mod ham, siger Jesper Bangsgaard, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

- Der er en person, som er blevet anholdt.

Demonstrationen har skabt voldsomme uroligheder på og omkring Blågårdsplads. Flere steder er der sat ild til containere.

Omkring 200 mænd deltager i urolighederne, hvor der bliver kastet med flasker, sten og kanonslag, fortæller DRs journalist Louise Dalsgaard som er på stedet.

Politiet er massivt til stede og har omringet Blågårds Plads med omkring 7-8 salatfade, og bruger tåregas mod uromagerne.

Paludan har forladt området

Efter angrebet kørte politiet Rasmus Paludan væk fra stedet, men da han lidt senere vendte tilbage, begyndte optøjerne igen.

- Han søgte væk, og da han ville genoptage sin demonstration, måtte han afbryde den endnu engang, siger Jesper Bangsgaard.

Politiet oplyser, at der stadig er ballade på Blågårds Plads, men at Rasmus Paludan ikke længere opholder sig på stedet.

Islamkritikeren og youtuberen havde i første omgang planlagt at afholde en demonstration i Mjølnerparken i København, men den blev flyttet til Blågårds Plads af politiet.

Hvorfor politiet besluttede at flytte demonstrationen, vil vicepolitiinspektøren ikke udtale sig om endnu - men han bekræfter, at beslutningen var deres.

  • Det brænder flere steder.
  • Paludans demonstration var på Blågaards Plads.
  • Der bliver kastet mere flere ting.
  • Politiet er massivt til stedet.
  • Mange unge er maskerede.
  • Politiet har affyret tåregas.
1 / 6

Blev slået i hovedet med en sten

I går afholdt Rasmus Paludan demonstration på Ellekonebakken i Viborg, hvor han også blev angrebet. Her blev han efter eget udsagn slået i hovedet med en sten af en mand, som var tilstede ved demonstrationen.

Manden er i dag blevet anholdt af politiet, skriver TV Midtvest.

Rasmus Paludan er kendt for at holde demonstrationer, der kan samle rigtig mange mennesker og skabe optøjer.

Han har indtil videre afholdt 17 demonstrationer i 2019. Sidste år afholdt han i alt 53 demonstrationer fordelt over hele landet.

En af Rasmus Paludans kontroversielle ytringer førte tidligere på måneden til, at han blev idømt 14 dages betinget fængselsstraf for racisme. Han har dog anket dommen til landsretten, da han er uenig i rettens afgørelse.