Rasmus Paludan får ikke lov til at demonstrere i Bagsværd her til eftermiddag

Det oplyser Københavns Vestegns Politi. Demonstrationen skulle være afholdt her til eftermiddag i byen.

Rasmus Paludan har allerede fået forbud mod at demonstrere på Blågårds Plads og på Emblasgade i København i dag (Foto: Anthon Unger © Scanpix)

Den racismedømte Rasmus Paludan får ikke lov til at demonstrere i Bagsværd her til eftermiddag, som partistifteren ellers havde planlagt.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter. Forbuddet gælder i hele politikredsen frem til klokken 15 onsdag.

- På baggrund af nye efterretninger har Københavns Vestegns Politi set sig nødsaget til at forbyde afholdelsen af Rasmus Paludans demonstration her til eftermiddag i Bagsværd, skriver politiet på Twitter.

- Vi følger løbende udviklingen, og vi har nu revurderet situationen således, at vi ikke længere mener, at demonstrationen kan gennemføres uden fare for den offentlige fred eller Rasmus Paludans sikkerhed, udtaler politiinspektør Mogens Lauridsen i en pressemeddelelse fra Københavns Vestegns Politi.

I pressemeddelelsen hedder det også, 'at politiet aktuelt ser en stor tilstrømning af personer til Bagsværd, og at der er en meget dårlig stemning i området'.

Politiet vil derfor være massivt til stede i byen, oplyses det, hvor udviklingen vil følges tæt.

Rasmus Paludan har anket dommen for racisme til landsretten, da han er uenig i byrettens afgørelse.

Tredje forbud i dag

I går fik Rasmus Paludan et forbud mod at demonstrere i Albertslund af Københavns Vestegns Politi 'af hensyn til den offentlige fred'.

Rasmus Paludan har tidligere i dag fået nej til at demonstrere i København ved to demonstrationer - blandt andet på Blågårds Plads på Nørrebro. Forbuddet gælder også fire andre områder i byen, hvor strafzonen i øvrigt er skærpet.

- Vi vurderer, at en demonstration vil udgøre en fare for den offentlige fred. Påbuddet gælder foreløbig til onsdag kl. 12, skrev Københavns Politi på Twitter.

Tidligere i dag undersøgte Københavns Politi et mistænkeligt forhold på Blågårds Plads, hvor pladsen blev spærret af, mens bomberyddere og hunde undersøgte området. Her oplyser politiet at have fundet noget, der kan ligne en håndgranat.

Politiet skal nu undersøge genstanden og afhøre vidner.

Politiet er åbne for alternative lokaliteter

Søndag udbrød der uroligheder flere steder i København, efter Stram Kurs-stifteren demonstrerede på Blågårds Plads. Demonstrationen var dog kortvarig, da politiet hurtigt brød ind, fordi Rasmus Paludan blev angrebet af moddemonstranter.

Herefter vendte de moddemonstrerende sig mod politiet. 23 personer blev anholdt, hvor der både blev brændt biler, containere og cykler af, og der blev kastet brosten og fyrværkeri efter politiet.

Hovedstadens Beredskab rykkede søndag ud flere end 70 gange i forbindelse med urolighederne.

Københavns Politi vurderer altså også, at en demonstration i de områder, som Rasmus Paludan nu har fået forbud mod at demonstrere i, vil udgøre en fare for offentlighedens fred.

- Konkret skønner vi, det vil medføre en nærliggende risiko for yderligere kriminalitet i form af ildspåsættelse, hærværk og vold mod politiet, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet skriver også, at de har inddraget hensynet til den grundlovssikrede ytrings- og forsamlingsfrihed i deres vurdering af sagen.

Derfor oplyser de også, at Københavns Politi har meddelt Stram Kurs, at politiet gerne overvejer alternative lokaliteter såvel som tidspunkter for en demonstration.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk