Rasmus Paludan vil anke fængselsdom: 'Har forsøgt at holde mig på dydens smalle sti'

Stram Kurs-lederen blev i dag idømt tre måneders fængsel.

Rasmus Paludan mener ikke, at sagen i Retten i Næstved forløb upartisk (arkivfoto). (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Advokat og partileder Rasmus Paludan fra Stram Kurs er mildest talt stærkt utilfreds med dagens dom i Retten i Næstved.

Han kalder den både partisk og 'ødelæggende for tilliden til demokratiet'.

- Jeg synes, at den her dom er helt til hest i forhold til retspraksis, siger han.

Retten i Næstved har de seneste dage behandlet sagen mod Rasmus Paludan med i alt 14 tiltalepunkter om racisme, ærekrænkelse og hasarderet kørsel.

I dag sluttede sagen så med tre måneders fængsel til partilederen, der blev fundet skyldig i samtlige forhold. En måned er gjort ubetinget og skal afsones nu. Samtidig mister han retten til at føre straffesager i tre år.

Rasmus Paludan vil anke dommen, oplyser han.

- Uden at have læst dommen er der mange ting, der er meget bekymrende, siger han.

'Helt vildt at dømme mig'

Rasmus Paludan er blandt andet blevet dømt for at sige, at 'danskerne og Danmark er alt for højt udviklet og avanceret til at kunne sameksistere med det meget lavtstående muslimske kulturaffald'.

Og han er utilfreds med, at anklageren har fået medhold i, at der var tale om skærpende omstændigheder, fordi videoer med udtalelserne var blevet lagt på Stram Kurs' Facebook-profil og YouTube-kanal og dermed udgjorde propagandavirksomhed.

- Jeg mener, at det er helt vildt at dømme mig for, når det er andre i partiet, der har lagt det op på internettet, siger Rasmus Paludan.

Han mener også, at andre er blevet frikendt for at sige lignende ting.

- Det er meget svært at finde ud af, hvad der egentlig gælder, og hvad der er lovligt og ikke lovligt. Jeg har forsøgt at holde mig på dydens smalle sti her, men det er svært, siger han.

Ødelæggende for tilliden til demokratiet

Rasmus Paludan er også blevet dømt for at ærekrænke en kvinde med somalisk baggrund under en demonstration sidste år. Han skal derfor betale hende en erstatning på 30.000.

Under demonstrationen sagde partilederen højlydt:

- Den muslimske somaliske kvinde, der står der, har jeg bemærket mange gange på Istedgade, hvor hun stiller sig til rådighed for kunder.

I retten forklarede Paludan, at han ikke mente, at kvinden var prostitueret, men den forklaring afviste retten fuldstændig.

Foruden mediefolk var en håndfuld Stram Kurs-folk mødt op foran Retten i Næstved, da sagen blev behandlet. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Rasmus Paludan vil nu også indgive en klage over over dommerens opførsel, fordi 'hun virkede ligeglad og hentede vand under min forsvarers procedure'. Det sendte nemlig et dårligt signal og var ikke upartisk, siger Rasmus Paludan.

Han mener desuden, at det er problematisk, at han bliver dømt i den her sag, når man tænker på hans rolle i samfundet.

- Hvis der er en befolkningsgruppe, der mener, at de ikke bliver hørt, og at deres talerør bliver behandlet som kriminel, så er det meget ødelæggende for tilliden til demokratiet og sammenhængskraften i samfundet, siger han.

Partilederen blev også fundet skyldig i et forhold for hasarderet kørsel efter en episode ved en demonstration, hvor en mand endte på kølerhjelmen af Rasmus Paludans sorte Audi. Retten har dog fundet, at han i dette tilfælde skulle være straffri, fordi han følte sig truet og bange.