Rastepladser får nye lækre toiletter

Det er slut med at holde sig på bilturen, hvis man ikke vil sætte sig på et klamt toilet. I hvert fald på nogle af landets rastepladser.

De nye toiletbygninger er udviklet af Vinderup Træbyg i samarbejde med Claus Bjarrum Arkitekter, der blev udvalgt efter et EU-udbud, hvor fem konsortier kom med tilbud på nye toiletbygninger langs statsvejene. (© Vejdirektoratet)

Det er slut med at holde sig på bilturen, hvis man ikke vil sætte sig på et klamt, ildelugtende og mørkt rasteplads-toilet. I hvert fald på nogle af landets rastepladser.

Vejdirektoratet vil gennem de kommende to år udskifte ti af de eksisterende og mest nedslidte og klamme toiletbygninger langs statsvejene.

De nye toiletbygninger skal ifølge fagkoordinator i Vejdirektoratet, Jens Pedersen, forbindes med noget positivt.

- Vi forsøger at skabe tryghed. Blandt andet ved at lave dem så lyse som muligt. Der er store vinduer, der gør, at der kommer lys derind. På den måde signalerer bygningen tryghed i sit design, forklarer han til DR Nyheder.

Tis på Mors eller i Randers

De nye toiletbygninger er også designet på en måde, der gør dem hurtige at stille op, nemme at vedligeholde, ændre eller fjerne igen.

Vil man som billist have ære af at træde af på naturens vegne i en af de nye toiletbygninger, så skal man i den nærmeste fremtid køre en tur til Mors eller motorvejen ved Randers.

Her bliver de første to toiletbygninger nemlig installeret, oplyser Jens Pedersen fra Vejdirektoratet.

- En toiletbygning her en levetid på 30-40 år, og vi udskifter løbende de eksisterende toiletbygninger rundt om i landet i takt med, at de bliver slidt ned. Det bliver til 5-6 udskiftninger i løbet af et år, forklarer han.

I Danmark er der cirka 150 toiletbygninger på de ubemandede rastepladser.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk