Razzia mod PKK-tilhængere i København

Politiet udfører lige nu en razzia mod kurdere i Viktoriagade på Vesterbro i København.

Politiet udfører lige nu en razzia mod kurdere i Viktoriagade på Vesterbro i København. (Foto: Claus Buhr © DR)

Der er lige nu gang i en større razzia i Viktoriagade nær Hovedbanegården i København.

Politiet slår til mod flere kurdere, blandt andre folk fra ROJ-TV, erfarer DR Nyheder.

- Razziaen er rettet mod dansk/kurdisk venskabsforening. Politiet holder her uden for nummer 16 med teknisk tjeneste og flere biler. Man ransager lige nu i både stueetagen og på første sal. De har været i gang siden klokken 10 i formiddag, så det er en stor razzia, siger DRs retskorrespondent Claus Buhr fra stedet.

Omkring klokken 16 bar politiet flere stakke papirer ud fra adressen, men de har endnu ikke forladt stedet, oplyser retskorrespondenten.

Sympati for PKK - vrede kurdere- Venskabsforeningen har ifølge mine oplysninger sympati med PKK. Og politiet forsøger nu at finde flere beviser for de pengetransaktioner mellem kurdere og PKK, og hvordan disse penge er samlet ind og afleveret til PKK, siger Claus Buhr.

Flere af de kurdere, der holder til i bygningen, står længere nede ad gaden og holder øje med situationen.

- Jeg har talt med flere af dem, og de er vrede over det, der sker. De siger, at politiet har ødelagt flere ting i lejligheden. Og de forstår ikke, hvorfor politiet slår til mod dem, når de nu er en lovlig forening, siger Claus Buhr.

Otte anholdte

Razziaen kommer samme dag, som otte mænd mellem 27 og 71 år med tyrkisk og kurdisk baggrund er mistænkt for at indsamle et ukendt meget højt beløb til det forbudte kurdiske arbejderparti PKK.

Claus Buhr vurderer dog ikke, at der kommer flere anholdelser i Danmark i sagen, men det kan forventes, at der vil blive anholdt flere rundt om i Europa.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk