Razzia og sigtelser efter vildt forbrug på Vejle Havn

Overforbrug på den kommunale selvstyrehavn i Vejle har nu medført en stribe sigtelser.

Overforbruget og det mulige misbrug af offentlige midler har allerede kostet en tidligere havnechef en bortvisning. (Foto: Peter Frandsen Siggaard © (c) DR))

I forsøget på at afdække strafbart pamperi på Vejle Havn gennemførte politiet onsdag en stribe ransagninger på havnen og hos flere af de mistænkte.

I den forbindelse er flere personer blevet afhørt og sigtet, siger politiinspektør Steen Edeling til Ritzau.

- Vi har ransaget på private adresser hos folk, der har været i henholdsvis ledelsen og administrationen på Vejle Havn. Selve havnen er også blevet ransaget, siger politiinspektøren.

Sidste år kom det frem, at havnebestyrelsen tilsyneladende har forlystet sig lige lovligt meget for skatteborgernes penge.

Det gælder alt fra rejser på businessclass og i privatfly til dyre vine samt indkøb af børnetøj, briller, droner og jagtudstyr.

Overforbruget og det mulige misbrug af offentlige midler har allerede kostet en tidligere havnechef en bortvisning.

Derudover har også to medlemmer også forladt bestyrelsen.

Politiinspektør Steen Edeling ønsker torsdag eftermiddag ikke at fortælle, hvem politiet har valgt at sigte. Antallet af sigtede holder han også for sig selv.

- Jeg kan blot sige, at det er personer, som er sigtet for enten at være en del af misbruget eller for at have nydt godt af misbruget, siger han.

/ritzau/