Rebild-far nægter sig skyldig i sexmisbrug

I Rebild-sagen nægter den tiltalte sig skyldig, og ifølge hans forsvarer føler han sig dømt af den samlede presse, allerede da sagen begyndte.

(Foto: Henning Bagger © Scanpix)

I eftermiddag procederer forsvarsadvokaten for faderen i Rebild-sagen. Sagen kører i byretten i Aalborg, og her står en 56-årig mand fra Skørping tiltalt for at have misbrugt ni børn i en periode på over 10 år heraf syv af sine biologiske børn.

Forsvarsadvokat Leif Staal indleder sin procedure sådan:

- Min klient nægter sig skyldig i alle anklager, og der skal ikke lægges skjul på, at han føler sig dømt lige fra start af den samlede presse.

Tvivler på hovedvidnets forklaring

- Min klient har været et offer for postulater af den tidligere ægtefælle, og så er det ude af proportioner og ude af betragtning at bringe en episode op, der er foregået for over 40 år siden. Min klient benægter, at disse forhold har fundet sted. Det fortæller forsvarsadvokat for den 56-årige tiltalte, Leif Staal.

I retten har tiltaltes fætter bevidnet, at han for over 40 år siden var udsat for seksuelle krænkelser af den tiltalte.

Leif Staal drager tvivl om hovedvidnets forklaring i sin procedure. Forsvarsadvokaten finder det påfaldende, at pigen M i 2007 ikke forklarede til politiet om de overgreb, hun senere hen har fortalt om.

Han påpeger, at pigen M under retssagen har ændret forklaringer ifølge ham.

Retsmødet er slut for i dag. Forsvareren forsætter sin procedure tirsdag. Og tirsdag bliver det meddelt, hvornår der falder dom i sagen.

Facebook
Twitter