Red Barnet om Im-sagen: Tænk hvis det havde været en somalisk dreng

Red Barnets generalsekretær kalder politikernes opførsel for dobbeltmoralsk.

Sagen om Im viser politikernes dobbeltmoral, siger Mimi Jakobsen fra Red Barnet.

- Det er fint, at hun kommer hjem til Danmark, politikerne har bare ikke gjort deres arbejde, siger Mimi Jakobsen, generalsekretær i Red Barnet, efter det i går blev besluttet at vedtage en lov med tilbagevirkende kraft, der sikrer, at syvårige Im og hendes mor kan vende tilbage til Danmark.

- Jeg synes, det er et lille godt skridt, men jeg synes, at det er utrolig skuffende, at man ikke kigger udlændingeloven igennem når det gælder barnets tarv, siger Mimi Jakobsen til DR Nyheder.

Der er adskillige andre børn, der bliver adskilt fra deres forældre. Ifølge Mimi Jakobsen har der de seneste syv år været omkring 1000 sager, hvor børn ikke har fået lov til at leve med deres forældre. Det skriver Berlingske i dag. Det, mener hun, er i strid med FN's Børnekonvention.

Mimi Jakobsen er skuffet over, at politikerne ikke har brugt anledningen til generelt at implementere konventionen i den danske lov, så barnets tarv bliver vurderet i sager som disse.

- Nu bliver det ikke et spørgsmål om barnets ret, men et spørgsmål om morens evne til at integrere sig, siger hun og kalder politikernes opførsel for dobbeltmoralsk:

- Det er de samme politikere, der har strammet udlændingeloven, og så kommer der en lille sød pige, og så render de rundt og vil ændre loven. De har selv lavet den lov, de har i årevis kunnet se, at børn ikke kunne være sammen med deres forældre.

- Hvad hvis det havde været en 15-årig somalisk dreng?, spørger Mimi Jakobsen.