Red Barnet til grønlænderbørn: Undskyld

De grønlandske børn, der i 1950'erne blev tvangsflyttet til Danmark, får en uforbeholden undskyldning af Red Barnet

Generalsekretær Mimi Jakobsen undskylder på sin organisations vegne, at grønlandske børn blev tvangsflyttet i 50'erne. (© DR)

- Der er ingen tvivl om, at det er en dybt ulykkelig sag, og jeg vil gerne på Red Barnets vegne undskylde at vi medvirkede dengang. siger en berørt generalsekretær Mimi Jakobsen.

Red Barnet udvalgte de 22 grønlandske børn, som i 50'erne blev fjernet fra deres familier i Grønland som seks-årige. De skulle gøres danske og sendes tilbage til Grønland for at være

rollemodeller
og gøre Grønland mere dansk

Anbragt på børnehjem

Børnene var i Danmark i halvandet år, hvorefter de kom tilbage til Grønland, men ikke hjem til familien. De blev anbragt på en børnehjem i Nuuk og måtte end ikke besøge familien.

- Vi ved endnu ikke, præcis hvilken rolle, det daværende Red Barnet spillede dengang, men det skal en undersøgelse klarlægge, siger Mimi Jakobsen.

Undersøgelse er i gang

- Undersøgelsen er langt fra færdig, men vi synes, at det er vigtigt at få sagt undskyld - uagtet at det ikke ændrer på det, der er sket, siger hun.

Der er ingen tvivl om, at det var i den bedste mening, men resultatet af det er jo forfærdeligt siger generalsekretæren til

DR
Nyheder.

Facebook
Twitter