Redaktør om kejsersnit live på DR1: Vi vil vise virkeligheden, som den er

Erling Groth, redaktør på DR Medier, svarer igen på kritikken af Sundhedsmagasinets specialudgave, som viser en live-fødsel.

Sille Tejlmann skal i aften klokken 20.30 dele sin fødsel med hele Danmark. (© Dr)

I aften bliver Sille Tejlmann og Phillip Breining forældre på live tv, når DR 1 klokken 20.30- 21.30 sender 'Sundhedsmagasinet live: Kejsersnit'.

Programmet viser en fødsel ved kejsersnit på direkte fjernsyn, og det har skabt en del debat på de sociale medier. Blandt andet skriver en bruger på DR Nyheders Facebook-side:

- Det er sgu ulækkert at vise på tv. Hvorfor fanden skal vi tvinges til at se på noget så klamt... er dybt forarget.

Journalistisk redaktør på DR Medier, Erling Groth, forklarer, at DR1 har som mål at beskæftige sig med de allerstørste øjeblikke i livet.

- Vi er sat i verden for at oplyse borgerne. Og den debat, der har været på Facebook de seneste dage op til vores live-sending, fortæller mig, at folk har alle mulige forestillinger om kejsersnit.

- Vi vil vise virkeligheden, som den er. Hver eneste dag bliver et barn taget ved kejsersnit, og her får vi indblik i en verden, som vi ellers aldrig får adgang til, siger han.

Programmet vil også omhandle mere generelle aspekter af sundhedsvæsnet, og hvordan det har udviklet sig gennem tiderne.

DR1 sender kejsersnittet live, fordi man håber på at kunne skabe en slags samhørighed med seerne, forklarer Erling Groth.

- På dr.dk er der mulighed for at stille spørgsmål til eksperterne i programmet undervejs. Den her og nu-følelse giver en form for fællesskab, som forplanter sig på de sociale medier, og vi vil gerne invitere og engagere folk til, at man debatterer emnet, siger han.

Der har dog været en del etiske overvejelser ved at livetransmittere helt almindelige mennesker i et så privat øjeblik.

- Vi har talt rigtig grundigt med parret. Sille Tejlmann er selv sygeplejerske og har arbejdet på en fødegang. Hun har et oprigtigt ønske om at formidle det hjørne af sundhedsvæsnet, der handler om fødsler og kejsersnit, siger Erling Groth.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1119867098063813

Facebook
Twitter