Reddet af fortid som livredder

Norsk politi roser ung mand, der svømmede mod land og slog alarm om bådulykke. Inden da reddede han en ven op på et skær.

Der var seks mand ombord, og fire er fortsat savnet. (Foto: Rasmus Kahlen © DR)

Sandsynligvis var det en fortid som livredder, der gjorde det muligt for den 24-årige Søren Thuesen - der stammer fra Ringkøbing - at svømme to timer i koldt og oprørt vand og redde sig i land efter en kæntring.

Politiet i Norge er imponeret over hans indsats, efter at han sammen med fem kammerater kæntrede med en båd i det sydlige Norge.

Chefen for politiet i Mandal, Bjart Gabrielsen, siger til den norske netavis VG, at båden sandsynligvis er kæntret vest for øen Odd.

Sammen med den anden nu fundne kammerat søgte den 24-årige sikkerhed på øen Sandoy.

Her måtte han ifølge netavisen bære sin ven, som tilsyneladende var mere medtaget, tværs over øen til et mere sikkert område.

Vanvittig indsats

- Det gør handlingen helt ekstrem. Han har gjort en vanvittig indsats, siger Bjart Gabrielsen.

Efter at have sat kammeraten af på et skær, er den 24-årige sandsynligvis fortsat alene mod nord, hvorfra han har svømmet. Først to korte strækninger, inden han nåede Hellersø. Herfra har han igen kastet sig i vandet for svømme den lange strækning til Skjernø, hvor han søgte mod et hus for at slå alarm.

Umenneskeligt

Gabrielsen understreger, at der fortsat er usikkerhed om ruten:

- Der er mange forbehold. Dette er et menneske, som ikke er kendt i området og som har været udsat for en traumatisk hændelse, som de færreste af os kan sætte os ind i, siger han. - Det er næsten ikke til at forstå. Det er næsten umenneskeligt. Der var store bølger og meget vind i området, tilføjer han.

Der var i alt seks mand ombord, og de fire er fortsat savnet.

Søren Thuesen bor i Århus.

Norsk bådulykke (Foto: NRK © NRK)

NRK

Ruten som Søren Thuesen fulgte da han reddet sit og en kammerats liv efter kæntringen

Facebook
Twitter