Redningsaktion kostede et liv

En af de redningsfolk, der undsatte besætningen på et tysk fragtskib i nat, mistede livet under anstrengelserne. Manden var matros på redningsskibet "Vestkysten" fra Thyborøn. Hele besætningen på den tyske coaster, der kom i havsnød under stormen i går, reddede livet.

En af de redningsfolk, der i nat kæmpede for at undsættebesætningen på et nødstedt tysk fragtskib i Nordsøen, mistede livetunder anstrengelserne. Manden var matros på redningsskibet"Vestkysten" fra Thyborøn.

Det tyske fragtskib var på vej til at synke i Nordsøen, 40 sømilvest for Hvide Sande.

Ulykken med matrosen skete, da "Vestkysten" satte en gummibåd isøen for at komme søfolkene til undsætning. I en høj sø tippedegummibåden rundt, og ni mand lå i bølgerne. Den 56-årige matros varlivløs, da han blev bjærget, oplyser politiet i Holstebro.

Men alle syv besætningsmedlemmer fra den tyske coaster Faros,blev reddet.

Søværnets redningshelikopter reddede to, mens de andre fem måttehoppe i det kolde vand før de kunne bjærges af redningsskibetVestkystens "mand-over-bord-båd". På grund af det hårde vejr og deni meter høje bølger kunne helikopteren ikke komme tæt nok på detnødstedte skib til at hjælpe søfolkene.

Kaptajnen fra fragtskibet var blandt de fem der måtte hoppe ivandet. Han var ikke iført overlevelsesdragt og blev derfor stærktnedkølet, inden han blev bragt i sikkerhed.

Han er nu indlagt på Esbjerg Sygehus - hans tilstand er kritisk,men stabil, fortæller politiet.

Coasteren kom i aftes i vanskeligheder i det den hårde storm, dadet frådende hav skyllede ind i maskinrummet.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut blev der mandag aftenlangs Vestkysten målt vindstød lige under orkanstyrke, mensmiddelvinden lå på hård kuling.