Redningsaktion på is afblæst: Kan blive dyrt for de eftersøgte

En redningshelikopter blev i eftermiddag sendt på vingerne for at finde fire personer, der gik på isen ved Vilsundbroen.

Der er is på vandet ved Vildsundbroen, men det er livsfarligt at bevæge sig ud på den, oplyser politiet. (Arkivfoto) (© DR Nyheder)

Det kan være fristende at gå på isen. Især hvis isen går under den næsten 80 år gamle Vilsundbro ved Thisted.

Hvad der fik fire personer til at gå ud på isen ved Vilsundbroen i eftermiddag vides ikke, men Midt- og Vestjyllands Politi fik en henvendelse fra en bekymret borger omkring klokken 17.20, hvorefter en redningshelikopter blev sendt afsted fra Aalborg for at undersøge henvendelsen.

Det fortæller Jens Claumarch, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Redningsmandskabet på helikopteren kunne dog ikke se nogle huller i isen. Derudover fik politiet en henvendelse om, at en person havde lagt et opslag på Facebook om, at han og tre andre havde gået på isen.

- Derfor afblæses indsatsen omkring klokken 19. Ingen har desuden henvendt sig til politiet, fordi de savner de fire personer, og derfor formoder politiet, at personerne er gået tilbage på land igen, siger Jens Claumarch.

Kan blive en dyr gåtur

Flere politikredse har de seneste dage advaret folk mod at gå på isen, da den ikke er sikker at på.

Går man alligevel ud på isen, kan det straffes med en bøde på 1.000 kroner - for ikke at tale om risikoen for at ryge igennem isen.

Og det er langt fra gratis at sende en redningshelikopter på vingerne. Ifølge Jens Claumarch koster det omkring 40.000 kroner i timen.

Derfor kan der være en ekstraregning på vej til de eventyrlystne isvandrere i Thisted.

- Nu er det op til lokalpolitiet i Thisted at vurdere, om der kommer en regning for redningsindsatsen, hvis man kan finde frem til de fire personer på isen og bevise, at de gik på den med vilje, siger Jens Claumarch.

I sidste ende handler det dog om borgernes sikkerhed.

- Det er ekstremt farligt at gå ud til sejlrenden, som de fire personer formentlig har gjort, da isen er usikker på grund af gennemstrømningen i Limfjorden, forklarer Jens Claumarch.

Vagtchefen oplyser, at de har en formodning om, hvem to af personerne er ud fra Facebook-opslaget. Men det er altså nu op til lokalpolitiet i Thisted at vurdere, om der skal ske mere i sagen.

Facebook
Twitter