Redningsplan for 1813: Akuttelefon skal virke til april

Region Hovedstaden holder møde om en plan for den omstridte akuttelefon. Ventetiderne skal være væk til april.

Målet om, at 90 procent af de patienter, der ringer til akuttelefonen 1813, kun skal vente tre minutter, skal først gælde fra april. (Foto: DR © DR Nyheder (arkivfoto))

Region Hovedstadens omstridte akuttelefon 1813 skal virke til april. Det viser et mødenotat fra regionen.

Tirsdag eftermiddag holder gruppeformændene for partierne i Region Hovedstaden møde om sagen.

Mødenotatet viser, at målet med, at 90 procent af opkaldene skal besvares inden for tre minutter, skal indføres gradvist. I februar er det inden for 10 minutter, og i marts er det inden for fem minutter.

Fem konkrete initiativer

Ifølge notatet vil der løbende blive gjort status over forløbet, og hvis målene ikke følger tidsplanen, varsles der yderligere initiativer.

På eftermiddagens møde i Region Hovedstaden fremlægges der fem konkrete initiativer, der skal forbedre akuttelefonen.

Eksempelvis skal der ansættes flere læger til 1813, og vagtplanen for bemandingen af akuttelefonen skal også justeres. Derudover skal der blandt andet etableres en ringe op-funktion, hvis der er mere end 15 personer i telefonkøen.

Ekstern undersøgelse

Region Hovedstaden varsler desuden en ekstern undersøgelse af akutordningen, der vil blive evalueret til august.

Region Hovedstaden overtog ved årsskiftet lægevagtsfunktionen fra de praktiserende læger i København. Fra start har der været omfattende kritik af 1813 på grund af lange ventetider for patienterne på telefonlinjen.

Meningen er, at den nye akuttelefon skal sikre borgerne én indgang til systemet, hvor de i første omgang kommer til at snakke med en sygeplejerske i stedet for vagtlægen.

Men siden akuttelefonen blev skudt i gang, er kritikken haglet ned over Region Hovedstaden på grund af den lange ventetid, der i perioder har været op til en time lang.

Harme hos DF

Det vækker harme hos Dansk Folkeparti, at akutordningen først kommer til at fungere til april.

- Man skulle faktisk nærmest tro, at der er tale om en aprilsnar. Jeg synes simpelthen, det er for ringe. Det har ingen steder hjemme, siger regionsmedlem Kenneth Kristensen til Ritzau.

Han foreslår, at man suspenderer akutordningen, indtil den fungerer. I mellemtiden må man åbne skadestuerne, så hovedstadens borgere kan søge hjælp der, indtil der ikke længere er problemer med 1813.

/ritzau/

Facebook
Twitter