- Redox har brudt persondataloven

Når researchgruppen Redox offentliggør personfølsomme oplysninger om medlemmer fra netværket ORG, strider det mod persondataloven, vurderer ekspert.

- I det aktulle tilfælde mener jeg, at det falder ud til fordel for privatlivets fred. Så længe medlemmerne ikke har givet samtykke til, at for eksempel oplysningerne om deres politiske tilhørsforhold må offentliggøres, så er persondataloven ikke overholdt, siger lektor i persondataret ved Aalborg Universitet, Charlotte Bagger Tranberg. (Foto: DR © DR)

Den 100 sider lange rapport fra Redox fortæller detaljer om navne, tidligere adresser og job- og firmaoplysninger på en række medlemmer fra det hemmelige og indvandrerfjendske netværk ORG. Hele rapporten er på Redoxs hjemmeside.

- Detaljerne om medlemmerne rammer lige ned i krydsfeltet mellem privatlivets fred og ytringsfrihed siger lektor i persondataret ved Aalborg Universitet, Charlotte Bagger Tranberg til DR Nyheder.

- I det aktulle tilfælde mener jeg, at det falder ud til fordel for privatlivets fred. Så længe medlemmerne ikke har givet samtykke til, at for eksempel oplysningerne om deres politiske tilhørsforhold må offentliggøres, så er persondataloven ikke overholdt.

Charlotte Bagger Tranberg føjer til, at det er oplagt at Datatilsynet følger op af egen drift med at se på bruddet på persondataloven.

Der er tidligere eksempler på, at Datatilsynet har forfulgt sporet i sager, der er omtalt i medierne, og hvor der kan være brud på persondataloven.

Facebook
Twitter