Regeringen forlænger alle restriktioner til og med 7. februar

Forsamlingsforbud på fem, hjemsendelse af skoleelever og lukning af butikker forlænges.

Det bliver sundhedsminister Magnus Heunicke (S), der præsenterer forlængelsen af restriktionerne. (Foto: © Emil Helms, Scanpix)

Regeringen forlænger alle restriktioner i tre uger til og med 7. februar.

Det bekræfter flere kilder overfor DR.

Planen bliver præsenteret på et pressemøde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) klokken 19 - et pressemøde, som du kan følge her på dr.dk og på DR1.

Med forlængelsen fortsætter nedlukningen af Danmark altså. Det betyder blandt andet, at alle butikker på nær dagligvarebutikker og apoteker skal holde lukket. Alle skoleelever vil fortsat være hjemsendt, og det vil fortsat være forbudt at samles mere end fem i det offentlige rum.

Tidligere i dag lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S), at det ville være nødvendigt at forlænge de gældende restriktioner, og det bliver altså gjort nu.

- Jeg vurderer, at en forlængelse af restriktionerne er klart nødvendig. Ikke mindst for at sikre, at den britiske mutation ikke spreder sig, sagde Mette Frederiksen.

Åbning den 7. februar vil kræve sundhedsfagligt mirakel

Og spørger man virolog Allan Randrup Thomsen vil det nok langt fra være sidste gang, vi får den melding.

- Det er helt urealistisk, at tingene skulle være overstået den 7. februar. Sundhedsfagligt skal der ske et mirakel, hvis nogen restriktioner skal hæves igen 7. februar, siger han.

Han peger på, at det først er i starten af februar, at den meget smitsomme engelsk virusmutation vil være den dominerende i Danmark i følge Statens Serum Institut.

- Det er i den grad fornuftigt, at vi fastholder de her restriktioner for at imødekomme det.

Den engelske virusmutation levner nemlig ikke meget plads til at løsne grebet.

- Der er simpelthen ikke plads til, at noget holder åbent, hvis kontakttallet skal ligge på 0,7, som er det, Statens Serum Institut vurderer, at det skal være på, hvis den engelsk corona-mutation skal holdes nede.

Han peger på, at vi som minimum skal være ude af februar, inden der igen kan lempes på restriktionerne. Kontakttallet blev tirsdag opgjort til 0,9.