Regeringen gav forkerte tal om fleksjob

Langt flere personer står til en økonomisk bet på baggrund af regeringens fremlagte fleksjob-reform end beskæftigelsesministeren har givet udtryk for.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen gav misvisende tal

Langt flere personer står til en økonomisk bet på baggrund af regeringens fremlagte fleksjob-reform end beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har givet udtryk for.

Mette Frederiksen slog ved sidste uges præsentation af fleksjobreformen fast, at folk med indkomster på 450.000 kr. eller mere ville blive ramt af reformen.

Nye tal, som Deadline 22.30 på DR2 i aften kan fremlægge, viser at det rigtige tal i den sammenhæng er langt lavere, nemlig blot cirka 260.000 kr. Det betyder, at ikke blot fleksjobbere med højtlønnede job rammes, men at f.eks. også sosu-assistenter risikerer at miste penge på reformen, hvis de skifter job.

Ministerens pressemøde

For en uge siden sagde Mette Frederiksen ellers følgende ved sit pressemøde direkte adspurgt om hvem der skulle betale for reformen:

-Den borger som i dag har en årsindtægt på 450.000, 500.000, 550.000 kroner i fleksjob, den borger vil få en anderledes fleksjobordning i fremtiden.

Beregninger, som fagforeningen, FTF har lavet for Deadline, viser, at fleksjobbere med lønindkomster på 22.000 kr. om måneden (svarende til 264.000 kr. om året) - står til en lavere månedlig ydelse hvis de skifter job.

Deadline har forelagt tallene for Arbejdsmarkedsstyrelsen. Styrelsen bekræfter at niveauet på de 22.000 kr. om måneden er retvisende.

Facebook
Twitter