Regeringen lukker SkoleIntra

De danske folkeskolers intranet, SkoleIntra, skal erstattes af et nyt system fra 2016.

SkoleIntra skal erstattes af en ny brugerportal i 2016. (© DR)

Folkeskolernes fælles intranet-system, SkoleIntra, er snart fortid.

I forbindelse med regeringens digitaliseringsstrategi skal systemet fra skoleåret 2016/2017 udskiftes og erstattes med en ny brugerportal, fremgår det af strategien, der blev offentliggjort mandag, skriver Version 2.

- En ny fælles brugerportal for folkeskolen for lærere, pædagoger, elever og forældre skal erstatte den nuværende løsning 'SkoleIntra'. Brugerportalen testes fra skoleåret 2015/2016 og udbredes til hele grundskoleområdet fra skoleåret 2016/2017, fremgår det af materialet fra Digitaliseringsstyrelsen.

- Det er en udvidelse af intranettet til, at det bliver en brugerportal, hvor man samler al relevant information mellem hjem og skoler, siger Socialdemokraternes it-ordfører, Karin Gaardsted.

Forældre skal kunne følge med

Den nye brugerportal skal give forældrene god mulighed for at følge med i skolearbejdet, lyder det.

- Forældrene skal via brugerportalen kunne følge med i deres barns opgaveafleveringer, evalueringer, fravær, karakterer mv. og dermed blive inddraget tættere i børnenes læring, trivsel og faglige udvikling, hedder det blandt andet om den nye brugerportal.

Det nuværende system, SkoleIntra, hænger sammen med ElevIntra og ForældreIntra, der, som navnene antyder, henvender sig til elever og forældre.

Her kan de blandt andet kommunikere med lærerne, se skemaer, ugeplaner og beskeder fra skolen. Systemet bliver brugt af tusindvis af elever, forældre og lærere.

Intranetsystemet har dog også været genstand for kritik på grund af nedbrud og manglende brugervenlighed.

Det er dog ikke derfor, at systemet skal udskiftes, siger Socialdemokraternes it-ordfører.

- Det har fungeret rigtig godt, og det er egentlig med baggrund i det, at man skal samle flere oplysninger, så forældrene kun skal kigge èt sted, siger Karin Gaardsted.

Det fremgår ikke konkret af regeringens strategi, hvordan den nye brugerportal kommer til at fungere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk