Regeringen lukker små grænseovergange mod Tyskland og skærper kontrollen

Stigende smitte og udgangsforbud i den tyske by Flensborg smitter nu af på Danmark.

Regeringen lukker en række grænseovergange og skærper kontrollen ved den dansk-tyske grænse. (Foto: Frank Cilius © Scanpix)

Tyske myndigheder har lagt Flensborg i spændetrøje. På grund af et smitteudbrud med den smitsomme, britiske corona-variant B117. Natligt udgangsforbud, forbud mod at mødes med personer fra andre husstande og lukkede skoler.

Nu smitter situationen af på den danske side af den dansk-tyske grænse. Fredag meddeler regeringen, at flere grænseovergange lukker og kontrollen skærpes ved de resterende.

- Grænsekontrollen er et vigtigt og nødvendigt redskab til at holde nye smittekæder ude af landet. På baggrund af oplysningerne om situationen i Flensborg er vi fra dansk side nødt til at reagere for at styrke indsatsen mod potentielle nye smittekæder, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) i en pressemeddelelse.

- Derfor indfører vi nu en væsentligt intensiveret grænsekontrol og lukker en række mindre grænseovergange ved den dansk-tyske grænse. Vi følger hele tiden udviklingen og vil tilpasse indsatsen og restriktionerne yderligere, hvis der bliver behov for det.

Lukker mindre overgange

Justitsministeriet oplyser, at en række mindre grænseovergange lukker ved midnat og skærpelsen er midlertidig. Ifølge pressemeddelelsen lukker i alt 13 grænseovergange, mens ni andre forbliver åbne - dog under skærpet kontrol.

Grænselukningen kommer samme dag, som myndighederne har lukket en række skoler og institutioner i Kolding Kommune. Nedlukningen skyldes et lokalt smitteudbrud. Som i Flensborg er det den britiske variant, der driver det hastige udbrud i Kolding.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter