Regeringen og DF uenige om regler

Integrationsministeren og Dansk Folkeparti er dybt uenige om, hvad der skal til for at få familiesammenføring.

Blækket er dårligt blevet tørt på den nye udlændingeaftale, før regeringen og Dansk Folkeparti er i åben strid om, hvordan aftalen skal tolkes.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) skriver i en kronik i Berlingske Tidende, at en dansk statsborger vil kunne få sin udenlandske ægtefælle til landet, hvis udlændingen opfylder ét af tre nye krav.

- Man må enten have en uddannelse, have erhvervserfaring eller kunne tale et af verdenssprogene på højt niveau, hvis man vil ægtefællesammenføres i Danmark. Opfylder man ikke et af disse krav, vil der være mulighed for at kombinere færdighederne og alligevel opnå ægtefællesammenføring, skriver Birthe Rønn Hornbech om udlændingeaftalen, der er en del af finanslovforliget.

Flersproget

Men ministerens tolkning afvises af Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup.

Pointsystemet er slet ikke lagt fast endnu, og Dansk Folkeparti er ikke parat til at give udlændinge familiesammenføring, blot de for eksempel taler godt engelsk, fastslår Peter Skaarup.

- Det er ikke nok at kunne et enkelt verdenssprog, siger han til Berlingske Tidende.

Befolkningen delt

Regeringen og Dansk Folkepartis nye udlændingeaftale deler desuden danskerne i to lige store grupper, viser en ny måling, som Gallup har foretaget for Berlingske Tidende.

47 procent støtter stramningen, mens 45 procent er imod.

Facebook
Twitter